Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. След акцията: Очакват се обвинения заради схемата с отпадъците

Закон и ред

След акцията: Очакват се обвинения заради схемата с отпадъците

Снимка:

Задържани са зам.- министър Красимир Живков и още 5-ма души

Очаква се днес прокуратурата да повдигне обвинения на задържаните за схемата с отпадъците. За срок от 24 часа бяха задържани зам.-министърът на околната среда и водите Красимир Живков и още петима души.

Вчера се проведоха специализирани акции в няколко града в страната и в Министерството на  околната среда и водите.

Разследването е за участие в организирана престъпна група по схема с търговия с боклука. В нея е участвал и бивш директор на екоинспекцията в Плевен.

Има събрани множество доказателства, че зам.- министър Живков е съдействал за издаването на разрешения за внос на отпадъци, основно от Италия. Той индиректно е оказвал натиск на служители за издаване на разрешения на определени дружества, въпреки че те не отговаряли на изискванията.  Зам.-министърът е отказвал издаване на нотификации за изнасяне на смет от България и принуждавал производителите, които имат такива отпадъци, да ги предават на определени, контролирани от него дружества. От схемата се е възползвало дружество в Монтана. Официално от прокуратурата не съобщиха дали фирмата е на братята Атанас и Пламен Бобокови и дали те са сред задържаните.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още