Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. След обиска до голо в пловдивска дискотека собственикът със сигнал в прокуратурата

Закон и ред

След обиска до голо в пловдивска дискотека собственикът със сигнал в прокуратурата

След обиска до голо в пловдивска дискотека собственикът със сигнал в прокуратурата - Tribune.bg
Снимка:

След обиска до голо в пловдивска дискотека собственикът й Деян Няйденов е внасъл сигнал в прокуратурата, съобщи той пред БНТ. Собственикът на дискотеката допълни, че е в момента се образуват частни жалби от хората, които по думите му са били унизени по най-недостоен начин.

"Една цигара марихуана беше намерена, преди време имахме проверка от ГДБОП, пак нахлуха 40-50 човека в заведението, пак нищо не намериха", уточни Найденов във връзка с проверката на около 400 клиенти на заведението му за наркотици от полицията. Той бе категоричен, че не се извършва продажба на забранени вещества в дискотеката, но не може да гарантира, че някои от посетителите злоупотребяват с наркотици.

Пострадали клиенти разказват, че полицаите са нахлули в заведението, казали са, че има акция, но не са обяснили какво следва. МВР потвърди, че някои от тях са били принудени да се съблекат голи.

"Ще окажем съдействие на всички засегнати, които искат да подадат жалба", ангажира се собственикът на дискотеката.

Според директора на Областната дирекция на МВР старши комисар Васил Костадинов начинът на проверка на заведението, както и личните обиски на лицата са преценени на място от ръководителя на акцията. Комисар Костадинов уточни, че от началото на март е издал заповед за завишен контрол върху пловдивските заведения по линия на наркотиците.

От полицията аргументираха действията си и с предварителни данни, че в заведението е имало наркотици и са действали по закон, като са спазили всички процедури. Все пак е назначена проверка, която да покаже дали се стигнало до превишаване на полицейските правомощия.

От Асоциацията на заведенията в България втвърдиха тона към МВР и обявиха за изключително нагло поведението на шефа на пловдивската полиция. От сдружението готвят протести срещу полицийския произвол.

"Очакваме от висшите органи на МВР най-малкото извинение и след това вътрешно разследване", коментира председателят на асоциацията Ричард Алибегов.

От Асоциацията на заведенията втвърдиха тона, настояха за оставки на полицейски началници и обявиха, че готвят протести срещу полицейския произвол.

„Очаквахме от висшите органи на МВР да има най-малко извинение и след това вътрешно разследване. Изключително нагло поведение на шефа на пловдивската полиция и в най-скоро време трябва да бъдат подадени оставки, защото ние организираме протести в момента”, заяви Ричард Алибегов, председател на Българска асоциация на заведенията.

Копирано от standartnews.com

Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати