Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. СРС-та доказват как Стефан Димитров инструктира Банкова за назначения в митниците

Закон и ред

СРС-та доказват как Стефан Димитров инструктира Банкова за назначения в митниците

СРС-та доказват как Стефан Димитров инструктира Банкова за назначения в митниците - Tribune.bg
Снимка:

Със СРС-та е записано как арестуваният за контрабанда Стефан Димитров инструктира задържаната шефка на митниците Петя Банкова кого да назначи.  

Това стана ясно от изчетения от Тошко Йорданов съдебен протокол по време на първото заседание на временната комисия за разследване на корупционните практики в Агенция „Митници“. Документът е от заседание на Софийския градски съд, проведено на 6 април, съобщава „Труд“.

Шефът на комисията Тошко Йорданов от ИТН поясни, че според доказателствения материал от протокола арестуваната заради обвинения за контрабанда шефка на митниците Петя Банкова е обсъждала с контрабандистите назначения в повереното ѝ ведомство.  

Стефан и Марин Димитрови са били следени със специални разузнавателни средства, пише в доказателствения материал. Според протокола Стефан Димитров е поддържал тесни връзки с Банкова. Двамата се срещали много пъти в заведения и хотели в страната. Банкова е назначавала хора, свързани с Димитрови в агенцията, пише в протокола.  

„Според протокола има няколко срещи между Банкова, Живко Коцев и Стефан Димитров, като веднъж Банкова е била лично посрещната от Стефан Димитров пред сградата на МВР. От запис на СРС става ясно, че в телефонен разговор Стефан Димитров е инструктирал Петя Банкова кое лице на кое място да бъде назначено.

„Човекът си кадрува в митниците без проблем“, коментира Тошко Йорданов.  

„Това не е доклад, а е препис на протокол", контрира го Венеция Нецова-Ангова от ПП-ДБ. Тя каза, че Йорданов е можел да спести личните си мнения при представянето му и призова прокуратурата да даде реални доказателства. Ангова попита колко време Йордан Цонев, който също е член на комисията, го е готвил за днешното заседание. На свой ред зам.-председателят на ДПС коментира, че не е виждал такъв скандал в 30-годишната си кариера и че е редно хората да получат отговори.

В комисията ще бъде изслушан и вътрешният министър Калин Стоянов.

Тошко Йорданов каза, че комисията ще заседава най-вероятно по два пъти седмично, защото парламентът ще заседава още месец, а има много хора, които да бъдат изслушани.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати