Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Явор Колев: От януари са задържани над 25 педофила, злоупотребявали с деца в мрежата

Закон и ред

Явор Колев: От януари са задържани над 25 педофила, злоупотребявали с деца в мрежата

Явор Колев: От януари са задържани над 25 педофила, злоупотребявали с деца в мрежата - Tribune.bg
Снимка:

Основната отговорност да предпазват децата си е на родителите, казва експертът

От началото на годината до сега са задържани над 25 лица, които са злоупотребявали сексуално с деца, разпространявали и притежавали педофилски материали, сексуално изнудвали деца , които са били на възраст 7-12 години. Задържаните са на територията на цялата страна. Това заяви комисар Явор Колев - началник отдел "Киберпрестъпност" при ГДБОП пред БНТ.

Колев заяви, че работата по отношение на противодействие на онлайн сексуалната експлоатация на деца е активна и от години. Няма статистика къде има най-много педофили. Навсякъде има хора, които злоупотребяват сексуално с деца. Според Явор Колев това става най-често чрез Фейсбук. Тези лица създавали фалшиви профили на деца.

По думите на Колев основната отговорност да предпазват децата си е на родителите. Те трябва да знаят какви места посещават децата им в интернет. Родителите трябва ежедневно да разговарят с децата си. От нашето наблюдение, едва когато детето е станало жертва на сексуално насилие, се обръща към родителите, каза Колев.

По отношение на продажбата на фалшификати, Колев заяви, че от началото на годината ГДБОП е закрила 54 интернет сайта за фалшиви облекла, козметика, спортни стоки и очила. При операцията миналата седмица са иззети 53 хил. чифта слънчеви очила.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати