Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Явор Колев: От януари са задържани над 25 педофила, злоупотребявали с деца в мрежата

Закон и ред

Явор Колев: От януари са задържани над 25 педофила, злоупотребявали с деца в мрежата

Явор Колев: От януари са задържани над 25 педофила, злоупотребявали с деца в мрежата - Tribune.bg
Снимка:

Основната отговорност да предпазват децата си е на родителите, казва експертът

От началото на годината до сега са задържани над 25 лица, които са злоупотребявали сексуално с деца, разпространявали и притежавали педофилски материали, сексуално изнудвали деца , които са били на възраст 7-12 години. Задържаните са на територията на цялата страна. Това заяви комисар Явор Колев - началник отдел "Киберпрестъпност" при ГДБОП пред БНТ.

Колев заяви, че работата по отношение на противодействие на онлайн сексуалната експлоатация на деца е активна и от години. Няма статистика къде има най-много педофили. Навсякъде има хора, които злоупотребяват сексуално с деца. Според Явор Колев това става най-често чрез Фейсбук. Тези лица създавали фалшиви профили на деца.

По думите на Колев основната отговорност да предпазват децата си е на родителите. Те трябва да знаят какви места посещават децата им в интернет. Родителите трябва ежедневно да разговарят с децата си. От нашето наблюдение, едва когато детето е станало жертва на сексуално насилие, се обръща към родителите, каза Колев.

По отношение на продажбата на фалшификати, Колев заяви, че от началото на годината ГДБОП е закрила 54 интернет сайта за фалшиви облекла, козметика, спортни стоки и очила. При операцията миналата седмица са иззети 53 хил. чифта слънчеви очила.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати