Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Журналист: Петков няма как да е свидетел за отношенията между Борисов и Божков

Закон и ред

Журналист: Петков няма как да е свидетел за отношенията между Борисов и Божков

Журналист: Петков няма как да е свидетел за отношенията между Борисов и Божков - Tribune.bg
Снимка:

„Ако това, което Менко Менков снощи каза, е вярно, не очаквам нещо повече да се развие от този сюжет. Това би могло да свърши работа на ГЕРБ, ако наистина нищо повече няма, освен едни показания на Кирил Петков.“ Това каза пред БНР Борис Митов, съдебен репортер от „Свободна Европа“ за вчерашния арест на лидера на ГЕРБ и бивш министър-председател Бойко Борисов.

„Всъщност ние не знаем почти нищо, освен това, което самият Васил Божков е твърдял – неща, които знаем от неговите публикации в социалните мрежи. От това, което Менко Менков снощи обясни, твърде накратко, друго не знаем. Не знаем дали наистина единственото, което са направили разследващите, е било разпитът на премиера вчерашния ден“, поясни Митов.  

Като „доста странно“ журналистът определи даването на показания от самия Кирил Петков, защото по думите му във времето назад той няма как да е бил свидетел на отношенията между Бойко Борисов и Васил Божков.

За каквито и разкрития да става въпрос, в България винаги е стояло опасението „дали това не е просто една медийна пушилка“, коментира Борис Митов.

„Звучи твърде аматьорско и абсурдно да задържаш лидера на опозицията и свой основен политически опонент просто ей така, защото Кирил Петков би могъл да разкаже какво е чел в медиите по отношения на кюлчетата и пачките в държавната спалня на Борисов в Бояна.“

На този етап нямам особено големи очаквания как ще се развие този казус, подчерта съдебният репортер.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети
Одобрявате ли острия тон на Румен Радев към представителите на ПП/ДБ във връзка със скандалния запис и втория мандат?
Покажи резултати Скрий резултати