Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Зрелищна гонка на полицията и крадец с 44 регистрации в Панагюрище

Закон и ред

Зрелищна гонка на полицията и крадец с 44 регистрации в Панагюрище

Зрелищна гонка на полицията и крадец с 44 регистрации в Панагюрище - Tribune.bg
Снимка:

14 часа полицаи от Стрелча и Панагюрище с кучета и дрон преследваха 43-годишен рецидивист с 44 криминални регистрации, извършил кражби от търговски обекти, съобщават от пресцентъра на ОД МВР - Пазарджик.

До акцията се стигнало, след като през март на територията на Стрелча били документирани две кражби от търговски обекти. Те били извършени по идентичен начин, а извършителят, след като взломявал вратите, отмъквал голямо количество цигари и оборотни пари.

Малко преди 4 ч. на 20 март в дежурната на РУ - Панагюрище е получен сигнал от частна охранителна фирма. Била задействана сигнално-охранителната система на магазин в центъра на средногорското градче. Автопатрул при полицейския участък в Стрелча пръв пристигнал на мястото и предприел заградителни мероприятия. Униформените успели да засекат извършителя, който при вида им изхвърлил откраднатите цигари, след което скочил в коритото на река "Стрелчанска Луда Яна".

За локализирането и задържането му били мобилизирани служители от криминална и охранителна полиция при районното управление в Панагюрище и участъка в Стрелча. В дейностите са включени полицейски служител със следово куче, както и служител с дрон от Областната дирекция на МВР в Пазарджик. Голямо съдействие на издирващите екипи оказали лесничеи от близките горски стопанства. Един от тях засякъл беглеца и незабавно информирал органите на реда.

Така след близо 14-часово издирване в гориста местност, в землището на село Дюлево е задържан ловкият крадец. Оказало се, че това е 43-годишен мъж от Пловдив. Станало ясно, че той има богато криминално минало, спрямо него до момента са регистрирани 44 заявителски материала основно за извършени взломни кражби. Осъждан е, налагано му е и наказание "лишаване от свобода".

Мъжът е задържан за срок от 24 часа в ареста на РУ - Панагюрище. Спрямо него е образувано досъдебно производство под надзора на Районната прокуратура в Пазарджик. Изяснява се съпричастността му към извършени кражби от територията и на други региони. Работата по случая продължава.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети