Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мнения
  3. „24 часа“: Кой започна да наднича зад гърбовете на майките?

Мнения

„24 часа“: Кой започна да наднича зад гърбовете на майките?

24 часа: Кой започна да наднича зад гърбовете на майките? - Tribune.bg
Снимка:

Когато пред Министерския съвет бе свикан митингът на майките, зад гърбовете им започнаха да надничат разни хора - пиарът на Иванчева, Тома Белев и, естествено, професионалният революционер Йоло Денев. Ако фейсбук можеше да телепортира всички недоволни от реакцията на Валери Симеонов, на жълтите павета, щяха да са 24 хиляди - колкото бяха заявили. Реално излязоха триста, пише в свой анализ 24 часа.

Пред Министерския съвет обаче този път не отиде Ина Маринова, майка на момиче с детска церебрална парализа, епилепсия и слепота, която до един момент беше сред лицата на протеста. Но вече не. Тя е категорична, че протестът вече се политизира.

В потвърждение на нейните думи в понеделник вечер БТВ направи публично известна една майка на здраво дете, която бе отишла да протестира.

„Ако Валери Симеонов е лукав, арогантен и се е самозабравил, за мен това е страшно бедствие“, казва в телевизионния репортаж Десислава Младенова. Още на другия ден истината лъсна – Десислава и съпругът - неуспял кандидат-депутат на БСП, са всъщност от лявата агитка на площада.

Младата жена дори умишлено не е завела в деня на протест своя петгодишен син на детска градина, за да го учи на социална справедливост под прозорците на Министерския съвет.

От профила на Десислава във Фейсбук до днес на обяд не личеше някога да се е интересувала от проблемите на децата с увреждания. След като сайтове публикуваха снимката й от протеста и факта, че е активистка на на БСП, тя смени профилната си снимка, като сложи върху нея надпис „Системата ги убива“.

Тя е приятелка в социалната мрежа с Корнелия Нинова, Мая Манолова и други социалистически остриета. Почитателка е на Путин, президента Румен Радев и руските оръжия. Бащата Станислав Младенов присъства на снимки с Корнелия Нинова - той е член на Градския съвет на БСП.

Бил е кандидат за депутат в 25-и МИР в София на последните избори. Той много се интересува не от децата с увреждания, а от оставката на Валери Симеонов и падането на правителството. Двамата с жена си имат снимка на тазгодишната соцсбирка на Бузлуджа, публикувана от друг соцактивист. През 2016 г. пък са завели там и момченцето си.

Ина, която се отказа от протеста: Не трябва да сме политически ангажирани

„Аз продължавам да съм “за” всичко, което се случва, но не съвсем. Малко опорочихме протеста. Палатката като цяло постигна успеха си, но месец след това вече беше безсмислена. Хем работим и се чуваме с министъра, той идва усмихнат при нас и казва, че работим заедно, в същото време протестираме, а обществото ни пита защо. Още тогава ние бяхме за махането на палатката, други решиха да не я махат. Реално спряхме да се чуваме, докато преди това вземахме заедно решенията.

Протестът продължи под формата на отброяване на дните на приемане на законите. А те междувременно се изродиха. Ако погледнете Закона за интеграция на хората с увреждания и новия Закон за хората с увреждания ще забележите огромните прилики.

Има подмяна на думи. Ние продължаваме да разчитаме на ТЕЛК оценката, която изобщо не е индивидуална. Нямаме методиката, нямаме схемата, а създаваме нов закон, който изобщо не е нов. Реално се объркахме в това, което искаме.

Ние предлагаме не закон за хора с увреждания и хората с увреждания да бъдат социално слаби, а хората с увреждания да бъдат под единен орган. И сега го имаме - Агенцията за хората с увреждания, но тя е паразитна структура. Защо съществува, след като хората с увреждания продължават да бъдат под шапката на социалното министерство и те реално са социално-слабите. Тук става въпрос за една социално бедна прослойка, която си остава завинаги бедна заради факта “вродено увреждане” или “придобито увреждане”.

Аз реално бих протестирала срещу Валери Симеонов, но не това ни е основният проблем. Няма причина да се обиждаме от някакви изпуснати думи. Сега ще почнат да се джавкат и накрая ще падне и правителството и какво, тръгваме отначало ли, да си протестираме завинаги. Ние сами паднахме в техния капан. Дали е игра на ГЕРБ, на БСП, и на когото и да било, ние не трябва по никакъв начин да бъдем политически ангажирани. Това е моето мнение и затова не протестирам вече. Не искам нищо общо да имам нито с Корнелия, нито с когото и да било.“

Източник: 24 часа (Публикуваме текста със съкращения)


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати