Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Има ли майка от протестиращите 18 бунгала в Приморско?

Общество

Има ли майка от протестиращите 18 бунгала в Приморско?

Има ли майка от протестиращите 18 бунгала в Приморско? - Tribune.bg
Снимка:

Майките не искат нуждите им да се политизират и използват

Една от най-активните майки на деца с увреждания имала доста доходоносен бизнес. Жената притежавала 18 бунгала на брега на морето в Приморско, които отдавала под наем, но въпреки това се оплаквала от недоимък. Това твърди източник на Флагман.БГ, близък до една от неправителствените организации, обединяваща хора с различни увреждания.

От изданието търсили за коментар най-популярния обединител на инвалидите в Югоизточна България - Иван Карагьозов, председател на Центъра за психологически изследвания. Той не бил давал изявление, откакто е започнал протестът в началото на лятото.

Покрай протестите на майките се разрази обществен дебат за това до колко партии и организации се опитват да дирижират недоволството, за да извлекат лични облаги и дивиденти, да политизират исканията на жените. Обсъждането на тези теми стана още по-актуално, след като бяха предвидени 150 млн. лева отгоре на бюджета за хората с увреждания.

"Изключително сме потресени от някои жени, които се изявяват по медиите в последните дни толкова много сме им помагали, а сега те се отрича от нас. Ние сме национално представена организация, която според тях използва парите на техните деца, за да гледаме нашите деца". Това заяви Веска Събева, председател на Асоциацията на родителите на деца с епилепсия преди време. Самата тя е майка на дете с увреждания.

Тя заяви, че смята, че има голяма манипулация на обществото, злоупотреба на заинтересовани политически кръгове, които експлоатират човешката трагедия. Събева била информирана, че има един грант за България, по който се плаща, без да споменава името му. „Не е нормално да се използват децата“, заяви тогава майката.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още