Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Мнения
  3. Държавата отива на кино

Мнения

Държавата отива на кино

Държавата отива на кино - Tribune.bg
Снимка:

Страната ни се намира в безпрецедентна ситуация. Болниците са препълнени, но няма да имат пари да си платят тока. Ще останат на тъмно, както направиха редица общини в страната. Правителството обаче не сваля розовите си очила и, след като явно са решили всички проблеми, отидоха да се забавляват на кинопремиера.

Властта се изсипа на кино в мола без маски

В това, разбира се, няма нищо лошо, културата трябва да се подкрепя. Но дали е удачно измъченият български народ, който вече не може да си осигури хляб на масата, да вижда ухилените лица на Кирил Петков и вицетата му, които семейно се изсипаха в мола без маски.

Дали на пенсионерите, които отново бяха излъгани, им е забавно. Те едва ли ще могат да си позволят да отидат не само до мола, за кино да не говорим, защото парите им бяха орязани, а така чаканото увеличение на пенсиите, не се случи.

Съмняваме се, че на хората, които сутрин отиват на работа и се спъват по тротоарите, защото общините са принудени да пестят ток им, е забавно и се радват като гледат снимката на доволните управляващи.

Едва ли бизнесът приветства поведението на правителството, когато управляващите с големите си обещания за „промяна“ забравиха за тях. Дали питаха ресторантьори, собственици на оранжерии и всички онези небитови потребители на електроенергия как ще платят тройните си сметки за ток?

 

Гилотина за небитовите потребители на ток: Получиха почти двойни сметки за декември

Не са, разбира се, защото властта не само не намери време за разговори с бизнеса, но и не сметна за необходимо да помисли за някакви помощи докато се реши кризата.

Съмнително е, че и 8-те хиляди работници от завод „Ареснал“ в Казанлък, които не са единствените принудени да спрат работа, са особено щастливи и с приповдигнато настроение както управляващите на снимката.

За лекарите и учителите и дума не може да става. Към днешна дата стотици преподаватели са под карантина, защото тестването в училищата е на толкова високо ниво, че се налага ежедневно десетки паралелки да се карантинират. Децата продължават да се тестват, но учителите се разболяват. Това е бял кахър, важно е да се покажат, че са културни.

Как обаче ще обяснят ухилените си физиономии на лекарите? Тези, които две години не са почивали, които две години се борят с пандемията, които си крадат по 5 минути, за да си затворят очите след повече от 12-часова смяна в претъпканите ковид отделения! Как ще ги погледнат в очите, ако въобще имат доблестта да го направят?

Очевидно за Петков и компания, които имат силно привличане към моловете, не може да се очаква каквато и да е съпричастност към семействата на стотиците починали, към хилядите българи, които губят работата си, заради НЕуправлението на всички изброени кризи. Вместо това семейните назначения, почивки с джиповете на НСО, кино премиери и забавления са по-важни за „Промяната“.  


Топ новини

виж още