Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Мнения
  3. „Дневник за властта“: Взе да дрънчи на военна операция

Мнения

„Дневник за властта“: Взе да дрънчи на военна операция

Дневник за властта: Взе да дрънчи на военна операция - Tribune.bg
Снимка:

Ден 71 откакто взеха, че ме направиха prime-minister и вече съм като Иван Костов. По негово време дрънчеше на война в Косово, по мое – в Украйна.  Ми това си е грандиозен успех!

Да си кажа добре ми дойде тая война сега точно, че да забрави Херо за снимката с колегата от Северен Харвард, на която го няма. Май не мина номера, че така са ми я пратили от Европа и взе да дрънчи на кухо. Цяла седмица the boss не ми говореше после.

 Хубаво, че „Ергенът“ смени дневния ред и вече никой не говори за цената на краставиците. Може да има режим на тока в общините, обаче за сметка на това всички сгради са осветени с цветовете на Украйна!

Откакто дадох задача на силовите ми министри да се грижат за охраната и въоръжението, Бойко Рашков охранява Паметника на Съветската армия като 80-годишно малцово уиски. Само още не мога да науча военния министър да казва „войнa“. А уж с шефа генерали били…

Сега и той е прав, че не е важно има ли война, или няма. А кой е започнал първи. „Да не забравяме, че Украйна се отдели насилствено от СССР в отделна държава, без капка благодарност към Сталин!“, така ми вика на Министерски съвет. То нямаше ли една книга на Лев Толстой „Операция и мир“….

Гонейки по кулоарите Корнелия Нинова се чувствам  точно като Мис Бодрум в отчаян опит да накара Ергенът да ѝ намести микрофона под полата. Голяма патардия падна с тея санкции.

Само с Костя много добре се разбираме – даже ме викна да държа реч на протеста срещу себе си.

На път за Брюксел викам дай ще взема Асен с мен да ми прави компания в правителствения самолет, тъкмо да се разходи малко до Париж. То тоя държавен бюджет не е толко па спешен. И без това беше за декември. Аз даже много се радвам, че нямаме един лев още от Плана за възстановяване, нали се пазариме за батерии.

Подготвих си речта за войната по реплики на екшън филми с Арнолд Шварценегер, Силвестър Сталоун, Брус Уилис и Джейсън Стейтън. Kато в „Expendables”.

Първо се сетих за „Терминатора“, обаче ме сви стомахът като си спомних за оня смс в първия ми ден на поста prime minister: She se varna!

И веднага ми дойде на акъл една реплика на Маккейн в „Умирай трудно“. Там героят на Брус Уилис викаше, че Русия е бензиностанция, маскирана като държава! Много ми се връзва с концепцията.

На слизане от самолета се сбогувах с Асен, който трескаво разглеждаше shopping каталози с trendy shoes, с „Нека силата бъде с теб!“

„Мислиме Русия за много силна и много мощна, но нейната икономика реално е много лимитирана – тя е съвсем мъничка. Тя прилича на една бензиностанция с ракети“, така им казах на журналистите в Брюксел.

Костя, нали вече сме си близки, ми звъни и вика: Бе, ти внимавай шефът на бензиностанцията да не обърка Киев с Каварна. Че бързо пали…

Ма нали пиарката на Вальо Златев ни е обща. Ха-ха.

Пускам един бърз смс на big boss. Пиша му: “Хюстън, имаме проблем“. Toй ми връща след 7 часа: Обичам миризмата на напалм сутрин…

Влизам на срещата на шефовете на ЕС и им викам: „Киро, just Киро!“

Много се съветвахме на Съвета, обаче измислихме жестоки наказания за руснаците. Германците предложиха да ги изолираме от Евровизия. Французите бяха hard като заявиха, че е време да им и спрем порното. На всичкото отгоре МОК им забрани да си развяват знамената и да си пускат химна на състезания. В общото решение пишеше, че запорираме авоарите на Путин. Но той пък се оказа по-скромен в имуществото си и от Асен. Има 77 квадратни метра апартамент, два автомобила ГАЗ М21 и една „Нива“….

Лена ми звъни: Ти това за „бензиностанцията с ракети“ провери ли го в Гугъл?! Гугъл викал, че не било този Маккейн. Било реплика на сенатор John McCain. Ох, ама аз всичките американски герои наизуст ги знам! “Никой не може да слага Бейби в ъгъла”, викам ѝ.

Пиша му на Nick Sabev: Абе, Еконт, я спри руските самолети, да се подмажем на шефовете…

По това време Асен ни пуска в общия чат селфи с Айфеловата кула.

Добавихме и президента на Руанда да е информиран какво правиме, че по БТВ вече само за войната дават.

На излизане сутринта от Съвета му викам на Макрон: Хаста ла виста, бейби!

Взех му на Стефан Янев едно тениска на Star wars, че голям шум вдигат коалиционните ни партньори с тая пуста война. Чак Боби Сандов написал, че военните действия нанасят огромни щети върху климата.

Както казва Майкъл Корлеоне: “Дръж приятелите си близо, а враговете още по-близо.“

Туристическият министър на Нинова ми звънял по Signal. Питам Лена какъв му е проблемът, тя вика, че руснаците ще ни спрат туристите и се бил притеснил...

Ми на Сандов ‘що му трябваше да ги закача руснаците…

Веднага се сетих: Министерство на туризма да свети в цветовете на дъгата 24/7 да привличаме good vibes!

Получавам спешен incoming call от Москва.

“Тьi разговариваешь со мной?” – чувам в слушалката.

А Гугъл ми превежда в реално време: Are you talking to me?!

Дневник на властта: Май са ме направили Prime Minister

Дневник за властта: Мораториум на мораториума

Дневник за властта: Петкосертовщината като синдром за нездравост

Дневник за властта: Куролация, КСНС, карантина

Дневник за властта: Като няма хляб, яжте кето пасти

Дневник за властта: Кабинетът отиде на кино!

Дневник за властта: То от един път македонец не се става!

Дневник за властта: Анализи, арести, анализи

Дневник за властта: Google разкри mafiqta

Дневник за властта: Как ще ги стигнем руандийците?


Топ новини

виж още
Актуална тема