Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мнения
  3. Грешките на Бойко Борисов: Станислав Трифонов, който искаше 50% от ГЕРБ

Мнения

Грешките на Бойко Борисов: Станислав Трифонов, който искаше 50% от ГЕРБ

Бойко Борисов през месец януари 2010 година:

„Слави Трифонов искаше да назначава министри. Искаше да има 50% влияние в ГЕРБ и затова двамата развалихме отношенията си. Това означава, че ако аз избирам единия министър, той посочва другия.  Казах му, че това няма как да се случи.”

Десетте Борисови гряха

В същото интервю с водещ Сашо Диков Бойко Борисов разказва още, че Слави Трифонов го е намразил заради придобито място до хотел „Кемпински-Зографски”. Кметът Борисов отказал на доскорошния си приятел да промени градоустройствения план на София, в който този парцел е бил одобрен за градинка.  Засегнат от отказа на Бойко Борисов да бъде рекетиран, шоуменът Станислав Трифонов започва ежедневни подигравки и скечове, които осмиват както лично него, така и ключови лица от ГЕРБ.

„Видях го как се държа с президента, с Румен Петков, а за мен всяка вечер – скечове. Но аз го харесвам. Свикнал съм от 10 години да бъда атакуван”, коментира Борисов.

Само няколко години по-късно лидерът на ГЕРБ бе единственият политик, който подкрепи референдума, иницииран от „Шоуто на Слави Трифонов”. Почти незабавно партията на Борисов внесе в Народното събрание проект на решение за разглеждане на точките в референдума, а именно: Народните представители да се избират с мажоритарна система с абсолютно мнозинство в два тура; Задължително гласуване на изборите и референдумите; Годишната държавна субсидия за партиите и коалициите да бъде 1 лев за 1 получен действителен глас на последния парламентарен вот.

„ГEРБ мoжe дa рaбoти и бeз пaри. Ниe тaкa пoчнaхмe. Трифoнoв трябвa дa знae, чe oтceгa ГEРБ щe пoдкрeпя в пaрлaмeнтa и тритe иcкaния нa рeфeрeндумa. Aз глacувaх „за“ нa рeфeрeндумa“, заяви в свое интервю Бойко Борисов през 2016 година.

На следващата година ГЕРБ внася за втори път законопроект, който защитава Референдума - депутатите на Борисов настояват за въвеждане на пълен мажоритарен вот в два тура. Тогава Трифонов коментира, че с ГЕРБ са се оказали от една страна на барикадата.

От началото на 2020 година Станислав Трифонов рязко радикализира отношението си към Борисов и ГЕРБ и започна ежедневно осмиване на мерките на Националния оперативен щаб за справяне с коронавирус кризата.

Слави се скри зад коронавируса, за който цяла година говореше, че е измислица!

7 дни България: Срам ни е от вас! Бенатова, Слави, горди ли сте днес от гаврата с Мутафчийски!?

През февруари същата година беше учредена и партията, с която Трифонов участва на изборите през април 2021 година. Като причина за влизането си в политиката шоуменът посочи неприемането на резултатите от Референдума.

След изборите партията на шоумена незабавно се отрече от идеята за въвеждане на мажоритарната избирателна система, която размахваше като знаме преди да влезе в Народното събрание. За сметка на това ИТН настояваха в парламента за намаляване на броя на необходимите заявления за разкриване на избирателни секции извън ЕС, което според анализатори обслужва в голяма степен ДПС.

Днес дори сценаристите на Станислав Трифонов си позволяват открито да заплашват Борисов и „мутрите от ГЕРБ” с изчегъртване и заличаване. „Трябва да изчегъртаме цялата мърсотия на ГЕРБ”, каза преди дни в националната телевизия Тошко Йорданов.

Само седмица по-рано по националното радио лично шоуменът Трифонов заяви, че направеното от ГЕРБ трябва да бъде „изчегъртано”.  

ОТ АРХИВА: Да кажа защо ненавиждам чалгаря Трифонов

Грешките на Борисов: Мая Манолова

Грешките на Бойко Борисов: Политическият Франкенщайн Христо Иванов

Грешката Цветан Цветанов: Г-н Борисов ме праща


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още