Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мнения
  3. Грешките на Борисов: Мая Манолова

Мнения

Грешките на Борисов: Мая Манолова

Грешките на Борисов: Мая Манолова - Tribune.bg
Снимка:

„Няма ненаказано добро!”

С позицията на омбудсман Бойко Борисов възнагради Мая Манолова, която от 1989 година е член на БКП, с чисто ново лице и скъсване с етикета  „депутатът от БСП, който предложи Делян Пеевски за шеф на ДАНС”. Борисов лично „изпра” имиджа ѝ от всички червени петна и ѝ позволи да се завърне в политиката, облечена в бяло. За да може днес тя да оглави движението по „изчегъртване” на Борисов и ГЕРБ.

3-ти септември 2019 година.

Бойко Борисов, министър-председател:

„Надали има някой да е помагал на Мая Манолова повече от мен. Всички нейни закони, стотици милиони, които искаше за хората с увреждания ѝ бяха дадени от правителството. ГЕРБ я направи омбудсман. Упрекван съм в това, те щяха отдавна да са я забравили като други от БСП, които бяха изпъдени.

ГЕРБ искаха отмъщение срещу Манолова заради аферата Костинброд и обвиненията в изборни манипулации. Станишев и Мая Манолова занесоха сигнала. Тогава ГЕРБ искаше да отмъсти, аз не дадох. Точно обратното - казах, че ни трябва такъв човек за омбудсман.”

Само две години след Костинбродската афера* Бойко Борисов лично разпорежда  на парламентарната група на ГЕРБ да гласува за избирането на Манолова за омбудсман. Това решение на премиера води до бунт в партията му,  но въпреки погнусата си мнозинството (не всички) от депутатите изпълняват волята на Борисов. Той взима това решение, защото изпитва съжаление към отлъчената от БСП Мая Манолова. Очевидци на случката разказват как тя моли Борисов със сълзи на очи да я спаси от отмъщението на Корнелия Нинова. Манолова изтъкнала многократно и онкологичното си заболяване. Премиерът незабавно я изпраща при най-добрите специалисти в сферата и тя е изпратена на лечение в Германия.

Омбудсман Манолова посещава често кабинета на Борисов като всичките ѝ искания са изпълнявани от министрите му. А дъщеря ѝ и зет ѝ работят до ден днешен на високоплатени държавни постове.

В отговор на стореното ѝ добро през 2019 година Мая Манолова се кандидатира за кмет на София и започва изключително агресивна кампания, която е изградена върху език на омразата лично към Борисов и ГЕРБ. След загубата си от Фандъкова Манолова става яростно знаме на всяка антиправителствена акция, яхвайки недоволството на „Системата ни убива”. 

През лятото на 2020 година Мая Манолова премина всички човешки граници, водейки лично грозната проява  с разпънати черни чували пред родната къща на Борисов в Банкя, където живеят две невръстни деца.

Черните чували пред дома на Борисов – най-грозната сцена от протеста досега

Мая Манолова с грозно падение - струпва болнични легла пред Министерски съвет

Въпреки че спечели по-малко от 5% от вота на хората на тези избори Мая Манолова  постигна голямата си цел - да оглави публично акцията по „изчегъртване” на Бойко Борисов. Човекът, който ѝ помогна да оздравее и който я издигна от дъното.

Десетте Борисови гряха

Дали ако Бойко Борисов се окаже отново начело на държавата ще забрави „Народния съд”, воден от Мая Манолова. Дали ще прости и ще продължи да помага на враговете си? Вероятно да.

Мая Манолова не е единствената грешка на Бойко Борисов, но е най-наглата.

*Костинбродската афера е медийно обозначение на инсинуация, целяща да внуши наличието на схема за изборна измама в парламентарните избори в България през 2013 г. с участието на Мая Манолова. Заради скандала  на изборите ГЕРБ губи 5% от гласовете си и на власт идва кабинетът “Орешарски”, а Манолова и БСП предлагат Делян Пеевски за шеф на ДАНС.


Топ новини виж още
Актуална тема