Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мнения
  3. На Трибуната – Александър Иванов: В ГЕРБ няма свещени крави, целим се в победа!

Мнения

На Трибуната – Александър Иванов: В ГЕРБ няма свещени крави, целим се в победа!

На Трибуната – Александър Иванов: В ГЕРБ няма свещени крави, целим се в победа! - Tribune.bg
Снимка:

Ние сме един тим – ако всеки си изпълни задачите, отборът печели, сигурен е депутатът

Националната работна среща на ГЕРБ провокира интерес у всички граждани с тона и посланията си. Някои от тях са нови, други като мобилизация и твърдост вече са познати. За казаното и недоизказаното в думите на лидера на партията Бойко Борисов – анализ на депутата Александър Иванов.

Как приемате предизвикателството на Евровота през пролетта и местните избори през есента? Дори само мотото – „За ГЕРБ няма второ място говори, че ви чака поход, а не танго – две напред, едно назад!“ Ще се справите ли?

- За ГЕРБ никога второто място не е било предизвикателство и винаги сме се целили в първото. Мисля, че толкова години с работата, с резултатите от, нея хората са ни гласували това доверие. И винаги сме били първи – с едно изключение, знаем кое, на президентските избори. Това, обаче ни мотивира да не се оставяме на тази вълна да приемаме нещата като даденост.

Освен това премиерът ни предупреди да не се оставяме като боксови круши на фалшивите новини, които генерират нашите опоненти. Имаме какво да показваме и другото, което е още по-важно – ние имаме какво още да предложим. Хората могат да ни се доверят, защото знаят, че ние не се хвърляме в гръмки обещания и популизъм. Ние може да го правим малко по-бавно, отколкото ни се иска, но виждаме, че резултатите са устойчиви – бавно се увеличават доходите на хората. Бавно, но се увеличават пенсиите, има сериозен ръст на икономиката.

За 10 години БВП на страната се е удвоил. Ако постигахме такъв резултат от 90-те години, сега щяхме да говорим за един друг стандарт. Това го правим откакто ГЕРБ е в управлението. Вижте и местната власт – повечето общински градове са с кметове на ГЕРБ. Затова и премиерът каза, че ако се мобилизираме, ще ни е лесно, защото просто трябва да хванем човек и да го заведем при нещо, което сме направили.

Защото хората бързо свикват с хубавото?

- Да, и забравяме.

Подходът партията да се вслуша във всеки човек – дали ще е успешен?

- Премиерът още веднъж показа, че властта и трите мандата не са го променили. Известно е за него – че идва от Банкя, пожарникар, спортист, минал през всички стъпки на йерархията на МВР, през кмет на София и министър-председател. Но той остава най-близко до хората. Затова и хората го следват. Той е най-подкрепяният лидер на партия според всички социологически проучвания.

Това не е чуждо и на нас. Аз допреди две години не съм бил в политиката. Има го това обновление в ГЕРБ. При нас няма свещени крави и ние сме го доказвали. За нас управлението и властта не са самоцел. Фокусирайки се върху резултатите и проблемите на хората, разбира се, стигаме съвсем логично и до конкретния човек. Аз, например, винаги спазвам един прост пример за себе си – не прави на другите това, което не искаш да направят на теб.

Липса на имунитет обаче видя вашият лидер и призова, ако някой се качи в облаците, да го свалите, за да няма „суджук гейт“ и кал за цялата партия.

- Пак казвам, в ГЕРБ няма свещени крави. Всеки, който с действия или бездействия е навредил, няма място сред нас. Никога не сме пазили някого с политически чадър. Това пак се вижда от социологическите проучвания. Ние се движим като отбор. Аз, работейки в частни компании досега, знам как шефът те мотивира и надъхва.

Един отбор сме и в ГЕРБ, знаем кой е лидерът, треньорът, централният нападател. Треньорът казва каква е тактиката и трябва да се изпълнява, всеки си има задачи. Изпълни ли задачите всеки индивидуално, отборът печели.

Когато предстоят номинациите, когато се поставя въпросът нови или проверени лица, да не се окаже, че от ГЕРБ ще сложите център нападателя на вратата? Т.е. да не го използвате. Има ли такава опасност?

- ГЕРБ има дълга резервна скамейка. Има ресурс, 96 000 партийни членове. Не говорим за милионите поддръжници и гласоподаватели. Единственият партньор на дясната Европейска народна партия е ГЕРБ. Другите десни партии отидоха в небитието. Ние ще продължим проевропейската си и евроатлантическа политика.

Това нападателят да е на вратата, по-скоро го виждам при основния ни опонент. Те са член на ПЕС, но сега са поставени в интересна ситуация да не се съгласяват с политиките на ПЕС. Може би председателят на ПЕС Сергей Станишев няма да е острието в листата, а да е някъде назад. Те може би ще си търсят и ново политическо семейство на европейско ниво след тези избори, ще видим.

Ще има ли изненади в листите?

- ГЕРБ прави листите си по един и същи начин. Винаги има събрания за номинации от структурите. Всяка номинация идва от структурата по места и се спазва. Изпълнителната комисия има финалното право да подреди листата. Няма парашутисти в ГЕРБ.

Ще успее ли платформата „Европа – наш дом“ за граждански диалог, която стартира на 12 февруари? Ще успее ли ГЕРБ да убеди хората, че се решават проблемите на страната?

- Ние можем да кажем следното – и най-малкото населено място в България е част от Европа. Нашата цел е да повишим стандарта на българските граждани и всяко българско населено място като квартал, махала или село да има частица заряд от европейската идентичност. Българските граждани трябва да се чувстват пълноправни граждани на Европа. Има региони в България, за които още много трябва да се работи с повече инвестиции.

Говореха, че асфалт не се яде, но сега Северна България пита кога ще направим магистрала, защото регионът изостана. При правителството на Орешарски загубихме шанса да я доизградим с европейски средства и парите сега ще трябва да дойдат от републиканския бюджет. Сега съотношението на инвестициите в Северна и Южна България е 20:80.

Образование, здравеопазване, сигурност и повишаване на доходите – това са четирите приоритета, които са записани в управленската програма до 2021г. на ГЕРБ и Обединени патриоти. Мисля, че и на европейските, и на местните избори ще ги обвържем тези послания с резултат, за да спечелим доверието на избирателите. Направеното от ГЕРБ може да се пипне, да се види, а не само да си го представяме имагинерно. Това може само да ни радва.

Моника Гаджанова


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (2)

Гошо Г-н Иванов, да ви припомня нещо: преди три дни премиерът откри предприятие за производство на пластмасови капаци за фарове за леки коли с персонал 140-150 човека. По същото време четири големи шивашки предприятия с персонал 1400 човека и най-голямото на Балканите предприятие за производство на сладолед във Варна , общо 2000 човека , се преместиха в Румъния. Помислете защо инвеститорите бягат в чужбина. Помислете и защо в почти всички села обработваемата земя се владее от 2-3 човека при помощ от ЕС 80 лв/дка, която би следвало да се дава на дребни и средни фермери, а не на такива, владеещи по няколко хиляди, типично 50-60 000 дка, та дори и до над 1 млн.дка. И което е по-неприятно: тези едри земевладелци садят пшеница, царевица и слънчоглед, вземат си помощите, а реколтата изнасят навън.
27.01.2019 08:50 / Отговор
Анонимен Ами щото са пладнешки обирджии и башибозуци и Боко, и ГЕРБ-авите му пудели. И щото ние си чешем езиците само, вместо да ги ребием с камъни. Цял народ търпи тези нагли мутри.... До кога??? Защо???
27.01.2019 15:03

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати