Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Андролова: Пърформънс на деградирали млади хора, чийто смисъл в живота е забавлението и анархията

Мрежата

Андролова: Пърформънс на деградирали млади хора, чийто смисъл в живота е забавлението и анархията

Снимка:

От Фейсбук профила на Калина Андролова

Бивши военни, както и служители на военното разузнаване и контраразузнаване съветват Радев за нещо подобно на "военен" преврат под формата на служебен кабинет, чийто мандат ще бъде удължен повече от три месеца. Целта е да се направят решаващи промени в ключовите министерства, институции, агенции и пр., да се разгонят хората на ГЕРБ, да се изплашат симпатизантите, да се създадат условия за насочен контрол в последващия изборен процес.

Целият този заговор между подгонени олигарси, неолиберални мрежи, бивши и настоящи военни, и слаби в обичайна политическа среда партийни лидери (които виждат в груповата случайност своя звезден час) разкрива една много неприятна картина за близкото бъдеще на България. Надрусани и пияни рано сутрин хипстъри говорят "умно" пред палатките си защо са блокирали София. Подчертават дебело как няма да си тръгнат.

Като ти плащат по 50 лева на ден плюс скаричка, що да не стоиш, има бирички, лафче, волейбол, плажче. Пърформънс на деградирали млади хора, чийто смисъл в живота е забавлението и анархията (поначало като протест срещу всичко в живота, за което е нужно известно усилие), и пр. Обясненията за високия дух на тези "ползвани" хора е просто нелепо. Всички анализатори, които пишат, много добре знаят, че тези младежи са неориентирани и че изпълняват задачи на едни срещу други. Но въпреки това пишат епохални творби за тяхната нечувана смелост и класически възвишен дух.

Нищо такова няма. Има сваляне на кабинета срещу нещо, което е неизвестно, незаявено. Най-почтеното е да се обяви партия, която да постави своя фокус на политическата маса и да играе по законовите правила. Без да се пропагандира, моля, че ГЕРБ ще фалшифицират изборите. Как тогава Радев стана президент? Защо не спечели Цачева?! Защото, когато има достатъчно избирателна енергия, няма значение кой организира изборите. Така Костов загуби изборите, така и царят загуби изборите, така Станишев загуби изборите.

За да има резултат протестът, трябва да има силни лидери. Такива няма. Това е базовият проблем на протеста. И всичко се накланя в полза на фатмака! Само че той президентството не може да си оправи, камо ли републиката. Хипстъри докарват военни на власт! Хубава бира, а?! Това, което ни чака под шапките на военните, осъществено на практика от техните антиподи с хипстърска протестърска енергия, би било невиждан хибрид. Ако "революцията" им успее, едните ще трябва да елиминират другите.

НО, шампанско ще разлее внимателната неолиберална инфилтрация в състава на президентството. ТЕ ползват всички за целите си, не се гнусят, овладяват процесите, и накрая се оказва, че и враговете им са работили за тях. Трябва да признаем, че технологията е изключително ефективна, пичове! Главните заблудени по Радев и хабер нямат как ще ги сготвят. Разбира се, задкулисното нашенско обединително звено ще остане – личните задачи на олигархията. А глупаците – лапат наденички на площада и говорят уверено за промяна на системата. Промяната, хипстъри, със сигурност няма да е във ваша полза. Ама, изпийте сега биричката и т'ва е.  


Коментари (11)

Май тази е деградирала та, то бива бива простакеса, обслужваща мафията. Всички с тези словоизлияния сте за лудницата.
31.07.2020 15:17 / Отговор
Аут! Лъжеш, трол! Не можеш да понесеш истината, а?
31.07.2020 15:37
кесо Естествено авторката е абсолютно точна в характеристиката на тоя просташки цирк. Но комунистическата пропагандна машина както винаги владее положението и компенсира отблъскващото поведение на развилнелите се червени гамени с внушения за "величава битка" с "тиранията".
31.07.2020 17:08 / Отговор
Тартаковер Жалка жена. Очевидно животът й върви в някаква низходяща спирала и тя отчаяно се мъчи да обърне посоката. Но е избрала погрешния път. Със злоба, арогантност и омраза към по-умните, по-щастливите и вдъхновени млади хора, няма да върне времето назад, когато и тя е била млада.Ако разбира се е била някога млада, а не се е родила като разгневена кукумявка и останала такава през целия си живот. Младите протестиращи хора са с ведри лица, висок интелект и дух, искат да се промени България, да не е България на бандитите, на олигарсите. За да си позволява да ги охулва, трябва предварително да ги е чула, да се е запознала с техния начин на мислене. А ако го е направила и въпреки това е написала този пасквил, значи душата й е тотално разкапана. Жалка жена.
31.07.2020 18:28 / Отговор
В предаването Референдум участваха млади хора, които бяха толкова супер интелигентни, наясно с политическата ситуация в страната, и съвсем готови, особено единият от тях да оглави едно младо и кадърно правителство. Осъзнаваха, че в България в момента едни бандити, мафиоти са завзели изпълнителната власт от десет години, без да имат култура за управление.
31.07.2020 21:54
Амбриаж Долен ляв педал
31.07.2020 21:54
Пацо Знаеш ли колко си прост, приятелю? Толкова, че ако имаше "световно по простотия", нямаше да влезеш и в 10-ката, щото и там щеше да си аутсайдер... И за това няма да споря с теб, няма смисъл. Все едно да споря с поп има ли Бог! Ами той с това си храни децата!
А дамата за пореден път е блестящо права в анализа си... И всички го осъзнават, даже и ти, но не ти стиска или не можеш да си нормално мислещ... Баси и боклуците дето се навъдиха!
31.07.2020 22:11
Гневна Толкова "умни,вдъхновени млади хора " на този протест,че си умирам да ги попитам не източват ли те държавата, като придобиват образование на наша издръжка, а после отиват да работят за повече пари в богатите държави. Не пълнят ли осигурителните каси на други държави , а пенсиите на техните родители ги плащат моите деца, приели да останат тук и да работят тук. Не пълнят ли и здравните каси на богатите държави, но когато се налага да направят по-скъпа операция , тези умници плащат нищожна , за тях, цена и ползват здравни услуги за хиляди левове , тук , в " тъпата" България.Нареждам и тях в редицата на тези,които източват страната ми , а сега и от мое име (от къде на къде) сменят правителство , сменят " някак си" системата, а после ще се изнесат пак в богатите държави и ще ни оставят една раздърпана и ,не дай си боже , държава под военен ботуш.Пусто дърво неокастрено...
01.08.2020 21:57 / Отговор
Александра Много добре сте описали протестърите, анархисти и използвачи!
02.08.2020 11:00
Николай Димитров Ама не е простакеса. Парички си лапка.Хитра е и увъртяна. Лично я познавам,за пари всичко би написала..
04.08.2020 09:36 / Отговор
Мартин Константиноя Лъжеш, че я познаваш лично, мошенико
05.08.2020 14:51

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още