Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Колко ще вземе за мандата си Радев?

Мрежата

Колко ще вземе за мандата си Радев?

Колко ще вземе за мандата си Радев? - Tribune.bg
Снимка:

Сумата за опозиционно говорене и обиди към страната е доста сериозна

Колко е заплатата на президента Румен Радев и на каква цифра ще набъбне заработеното от него за един 5-годишен мандат. Според изчисленията на агенция ПИК – над 600 хил. лв.!

11 хиляди лева на месец и общо 132 хиляди годишно ще получава президентът. За целия мандат, като се сметне и досегашната заплата от 10 500 лева месечно, президентът средно ще натрупа състояние от 630 хил. лева. Нещо повече – сумите ще му останат чисти, тъй като се знае, че за времето на мандата президентите нямат съществени разноски. Държавният глава е подсигурен с всичко. Жена му – също.

По закон и след края на президентстването Радев ще се облажва с офис, охрана от НСО и заплата.

Срещу тлъстата си заплата, най-високата в бедната ни родина, държавният глава, който има само представителни функции, ще бръщолеви нонстоп или, както вчера се изразиха редица анализатори, ще празнодумства, ще голослови.

През последните дни той ни направи показно - под острия му език попаднаха медии, политици, системи и пр. и пр. Президентът хем сътвори извод, че оставка на властта би била бягство от отговорност, хем тръгна да срутва системата, но никъде не каза как да стане това. Т.е. приказки много, действия - нула. Като добавим и ярката партийна окраска на президента, който трябва да е обединител на нацията, но строго се придържа към повелите на „Позитано“ 20, тлъстите пачки за престоя му на „Дондуков“ 2 изглеждат съвсем незаслужени.

Източник: ПИК


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати