Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Кралев: Всеки път, когато БСП се докопа до управление, следва тежка катастрофа

Мрежата

Кралев: Всеки път, когато БСП се докопа до управление, следва тежка катастрофа

Кралев: Всеки път, когато БСП се докопа до управление, следва тежка катастрофа - Tribune.bg
Снимка:

От Фейсбук профила на депутата от ГЕРБ Красен Кралев

Въвеждането на „форсмажор”, предлагано от г-жа Корнелия Нинова, е отчаян ход. Целта е да се отклони вниманието на хората от проблема, който правителството няма желание и капацитет да разреши - главоломно растящите цени на стоките от първа необходимост.

Кухото предложение на Корнелия Нинова няма по никакъв начин да помогне на икономиката. Никой не може да обясни какво конкретно включва терминът „форсмажор“. Дори юристите не могат да бъдат категорични, тъй като в българското законодателството няма  легална дефиниция за този термин и за тези обстоятелства.

В чл. 306 от Търговския закон, има записано определение на понятието „непреодолима сила”. Според написаното там това означава, че се освобождава длъжникът от отговорност с основание невиновна невъзможност за изпълнение на задължение.

Такава мярка ще разруши правните основи на икономическата система и ще хвърли държавата в неконтролируем хаос.

Всеки път, когато БСП се докопа до управление на икономиката на България, следва тежка икономическа катастрофа, от която не можем да се възстановим с десетилетия.

С отсъствието си от Министерски съвет и отказът му да се появи в Народното събрание Прост Киро действително се доказва като „непреодолима сила”, която блокира българската икономика и държавността.


Топ новини

виж още
Актуална тема