Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Мрежата коментира: „4 април е като 28 март, само че е 4 април“

Мрежата

Мрежата коментира: „4 април е като 28 март, само че е 4 април“

Снимка:

Не на 28 март, а на 4 април ще се състоят изборите за парламент. Президентът Румен Радев сам коригира собствената си дата. Решението стана обект на множество коментари в социалните мрежи.

Радев насрочи съдбовни избори на 4 април – католическият Великден

Журналистът Любомир Огнянов

Без да иска, президентът наложи вето върху идеята си вотът да бъде на 28 март. Прегласуването - на президентските избори наесен.

Лидерът на БЗНС и бивш министър на отбраната Николай Ненчев

Избори на 04.04.2021 г. Една седмица по-късно от датата, която предварително беше обявена от Радев не е фатална за никого, но само потвърждава усещането, че т.н. „президент“ не държи на думата си!

Журналистът Явор Дачков

Преди консултациите президентът обяви датата 28 март за парламентарните избори. Той направи това от вътрешно принципни позиции и от желание да покаже, че иска ГЕРБ по-скоро да падне от власт. Когато се оказа, че ГЕРБ има най-голяма изгода от избори на 28 март, а БСП му скочиха и започнаха да го мачкат, обяви безсмислени консултации, за да се опита да отложи датата и да угоди на Корнелия Нинова и маргиналните партии.

След като това стана ясно и всички професионалисти в този бизнес започнаха да го питат, защо ту е с шапка, ту без шапка, насрочи изборите с една седмица по-късно. Напълно безсмислено от гледна точка на епидемиологичната обстановка и различните политически щения. Неадекватно решение, защото коронавирусът няма да намалее за една седмица, нито партиите ще са доволни от което и да е решение.

След грешката да изтърве конкретна дата за избори, Радев трябваше да заличи грешката като я отстоява докрай, а не да се опитва да я замазва. Тук не може да се извинява с ограничени правомощия - можеше да посочи, която си иска дата без никакви консултации. Не е много трудно и не изисква кой знае какви политически умения. Сега Румен Радев хем не удържа на собственото си мнение, хем не угоди на БСП, хем уреди ГЕРБ с бонус да го нападат, че е нефелен и нерешителен. Наникъде. Ще бъде жалко, ако човек с толкова голям кредит на доверие (Радев на всичкото отгоре е читав, не е лъжец, не е популист и е със стабилен вътрешен интегритет, както и почтен и интелигентен човек с добро чувство за хумор) да пропилее възможността да остане в българската политика, защото не умее да събира хора около себе си и да слуша само един глас по важни обществени и държавни въпроси. Става самодейно хоро пред Народния театър и колкото и да ни е симпатичен няма как да го изберем отново.

Общинският съветник Димитър Вучев

Напънала се планината и родила мишка. Поупражнихме си малко говоренето пред камера в присъствието на хора, за да предложим точно нищо. Цял мандат едно и също.

Както би казал филологическият естет, „4 април е като 28 март, само че е 4 април“.

Писателят Христо Стоянов

Днес все още Президентът на Народна Република България, пардон, на Република България, обяви старта на предизборната кампания на БСП.  Странно, но го направи в деня, в който обявиха в САЩ импийчмънт на Доналд Тръмп, който преди няколко дена само последва нашия Президент и размаха като него юмрук. Ето защо ние се намираме в НРБ, а не в РБ...

Навремето трябваше да станем република на СССР. Ако Тръмп не бе загубил, изборите имам усещането, че грешката щеше да бъде поправена и да станем щат на САЩ. Така съвсем ще отпадне и необходимостта да се гласува по пощата, защото ще сме на една територия. Хубавото в случая е, че Тръмп подражава на нашия, а не нашият на Тръмп. Но си спомних едно стихотворение от Петър Анастасов: „Ние сме с народа, но народът ни дали е с нас“... Та за Румен Радев...

Днес той обяви началото на предизборната кампания на БСП и, въпреки че по партизански преди близо година размаха юмрук и поведе няколко стотин българи срещу няколко милиона сънародници, никой още не му е поискал отговорност. По Американското законодателство Доналд Тръмп май няма никога вече да има възможност да се кандидатира не само за Президент, ами и за чистачка в Белия дом... Лошото е, че тука вместо Тошко Колев да запее „Как ще ги стигнем американците“ този, който му открадна идеята и концепцията за шоуто започва да чалгализира Държавата отвътре...

Бившият евродепутат Николай Бареков

Е, каква е разликата между 28.03 и 04.04? Баба ми викаше: „Все в гъз”.

Журналистът Евгений Михайлов

4-ти април? Защо? Скоро ще разберем, за какво и на кого е неоходимо отлагането на изборите само с една седмица.
Резидентска му работа...
 
Депутатът Христо Гаджев 

Радев насрочи изборите за 4 април /Възкресение Христово/- най-светлият християнски празник за стотици хиляди българи от различни християнски деноминации. Така направи максимално трудно гласуването за католици, протестанти, арменци и всички останали християни, с изключение на православните! Още по-трудно ще е гласуването на българите в: цяла западна Европа

САЩ, Канада и Мексико, цяла Южна Америка, Австралия и част от Азия За всички тези страни седмицата на Великден са празници. Поради този факт, има голяма вероятност за допълнителни ограничения!Това ли ви е грижата за българите в чужбина, господин обединител на нацията?

Единствените българи в чужбина, които няма да бъдат засегнати са тези в Турция. Да не би това да е жест към ДПС, за да си спечели отново подкрепата им?

Димитър Иванов, координатор на мрежата за български доброволци за изборите в чужбина

След дълго допитване и мислене, президентът Румен Радев снесе едно Великденско яйце за българските граждани по света.

Михаил Кръстев

Избори по пощата обслужват ДПС много повече, отколкото Демократична България.

При избори по пощата няма значение дали в Турция има разкрити 35 или 135 секции.  


Коментари (11)

Тартаковер На Бареков баба му казвала "Все в гъз" !? Личи че е наследник на интелигентен и възпитан род. Поздравления за известния български политик и депутат в Европейския парламент. За него гласуваха много българи, които после се прехвърлиха в ГЕРБ.
А Бареков ги остави в достойни ръце. Сегашният им вдъхновител подчертава "Аз съм прост и вие сте прости". Това е вярно и едно от малкото неща, за които не е излъгал и подвел поклонниците си. Другото което трябва да му признаем е че сам намери най-точното определение за Цвета Караянчева.
За останалите лъжи, не се наемам да оценя кой е по-силен от Бареков и Борисов.
14.01.2021 20:26 / Отговор
Таракане, На византийска курвичка ли се правиш? За какви " поздравления " се набира тролския мозък! Че най-космополитната халка в БГ-политиката се съеши с откровена КГБ-йска мастия и оформиха най-големия резил за България в ЕП ! Но за да бъдат още по-гнусни в манипулациите, набутаха и "обратни", и малцинства, и бежанци и всякакви там ,но не и да защитават българите! Ти си същата гнусна Мастия Таракане, и с цялата словесна еквилибристика която ни пробутваш, си оставаш един "прост" ,атрофирал комуноид!
14.01.2021 21:23
Атанасов Сегашният вдъхновител е имал предвид такива като теб,но трудно ще го разбереш.Трудно.
14.01.2021 21:09 / Отговор
Дисекционно. Мазохистът в този ужасен сайт Тартакович отново се прави на луд и не коментира обсъжданата тема, а хваща една слаба (според него) брънка и започва с копролалията си.
14.01.2021 21:20 / Отговор
Гергана Гацева РЕЗИЛдент! Разбра се колко е загрижен за българските граждани! Толкова си има в главата... Безхаберието и злобата му се виждат и от най-далечната галактика.
14.01.2021 21:28 / Отговор
Тартаковер Каква е темата , бе путьо и какво значи мазохист? Наясно ли си с това което пишеш, пиян ли си вече (или пияна, ако си верек) ? Ако трябва да се определим емоционално, по-скоро можеш да ме класифицираш като садист, а вие, които с настървена емоция чакате мой коментар, за да си причините оргазмена болка, вие сте мазохистите ! Баси гербаджийската простащина, която не е научила нищо през жалкия си живот, живяла в затъпял свят до гуша в лайната, пълен с помия, кисела ракия и нищо стойностно, научно, възвишено. Също като онзи, когото гледат в устата като ги лъже, избират си го и дори да влезе в къщите им и да им вземе последното изтреби най-милото им, те пак ще го гледат омаяно затъпели! Мазохисти сър !
Дано другите в тази държава, да изхвърлят този криминален бандит ! Тогава в България ще просветне и тогава тези примати ще разберат как са грешили, ще се чешат по празните глави колко са изпуснали заради глупавите си увлечения по едни работещи само за себе си крадци.
14.01.2021 21:48 / Отговор
Изкрейзване! Спешно да се извика Бърза помощ!
14.01.2021 21:59
хахахха верно е изкрейзил. Някой му чакал коментарите. Човечеца Тартарко сигурно не е получавал толкова внимание, колкото в този форум, през целия си живот и вече не може да спре.
14.01.2021 22:56
Ха ха ха, ..."настървена"емоция? Ти сериозно ли? Да сме чакали поредните излияния на атрофиралият комуноид? Ти си досаден Бе Таракане, и сигурно си фактор само в собствените си очи! Ако те чака някой , то е за да се посмеем!
15.01.2021 03:13
Покажи всички

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още