Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Началникът на отбраната: С F-16 ще сме единствените в региона с най-добрия самолет

Мрежата

Началникът на отбраната: С F-16 ще сме единствените в региона с най-добрия самолет

Началникът на отбраната: С F-16 ще сме единствените в региона с най-добрия самолет - Tribune.bg
Снимка:

Отлагане на договора крие голяма опасност за ВВС, предупреждава ген. Андрей Боцев

Ако придобием F-16, ще сме единствените в нашия регион, които ще притежават най-добрия самолет с най-добри възможности. Това каза началникът на отбраната ген. Андрей Боцев в интервю за Агенция „Фокус“ във връзка с процедурата по избор на нов тип боен самолет за Българската армия.

„Според показателите F-16 е нов и е с много по-модерно оборудване от другите. И ако ние го придобием, ние ще сме единствените в нашия регион – говоря за съседните страни, които ще притежаваме най-добрия самолет с най-добри възможности. Което гарантира изпълняване на всякакви поставени задачи. Но всичко е въпрос на преговори и на цена – да се закупи максимално най-доброто на приемлива цена“, заяви ген. Боцев.

Той посочи, че възможността за отлагане на договора крие голяма опасност за ВВС.

„Добре е, че през миналата и тази година бяха отпуснати пари за поддръжка на съществуващата техника. Но за да влезе един нов самолет в оперативна съвместимост, са необходими от 4 до 6 години. Така че ние дори и да имаме ресурс, както имаме до 2029 г., нищо не ни гарантира изпълнението на задачите. Но тази техника, с която разполагаме, вече е морално остаряла, така че крайно спешно се нуждаем от ново въоръжение и техника – не само за ВВС, а и за военноморски и сухопътните войски. И колкото повече бавим процесите, толкова повече способностите ни намаляват. И харчим излишни пари за поддръжка на стара техника“, обясни ген. Боцев.

На техниката, с която България разполага с момента, може да се разчита още 10-15 години.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (7)

Димитър Браво с! И 8 те ли ще са високотехнологични ? Ще се доближат ли до Миг или Су ??? Поне до Грипен ???? Ама за едни пари и майките си ще продадете. Мишки мръсни
13.01.2019 09:32 / Отговор
Томовпродажни Продажници сте вие комунистите
13.01.2019 22:49
Същият Стига с тези клишета комунисти и некомунисти-фашисти и не фашисти! Всички са еднакви-само цветовете от време на време сменят!/Примери колкото си ще те!!! Бойко Борисов-в началото БКП та дори напусна службата на МВР пожарни само и само да запази партийния си билет! После-Христо Бисеров/където народа вече забрави/ -беше дясна ръка на циганчето Костов, а после се завря в ДПС! Лютви Местан-беше първия турчин/помак депутат от СДС , а после премина в ДПС! Делян Пеевски-вече не знам колко партий сменя! И така нататък! Та думата ми е в това, че които робува на тези дилеми -вие сте комунисти а вие фашисти---си е голям, ама много голям ГЛУПАК!!!
14.01.2019 12:09
ОРОЗ Характерно за висшите военни. С цената на всичко ,само да са на служба. Целия генералитет продаде националните интереси за собственото си съществуване.
13.01.2019 09:46 / Отговор
Същият Нашите хора от България толкова ли не се сещат, че това са същите израелски модефицирани самолети ф-16 които няма какво да правят, след като получиха ф-35 стелт! Сега гледат да ги набутат на гоята от България!? Най-правилното за нашите летци е ...да са с нови самолети -тези от Швеция "Грипен" или Еврофайтер от "Европа"! Ама нали нашето правителство е пълно с масони-които са бетер агенти на цру-само хамериканския тоест исраелския интерес гледат!!!??? Няма нищо-виделов ден наближава! Така е предсказано от много пророци-няма да има жал за никой от тях!!!Да сме живи и здрави, та да го видим и това!!!
14.01.2019 12:02 / Отговор
Гого С 2 или 5 самолета, ако ще и ф19 да са няма файда! Те и кугарите бяха мн добри, ама времето трябваше да е хубаво, иначе не могат да летят!
16.01.2019 08:35 / Отговор
Гого Също така, много се дразня от тъпите коментари на политиците като казват, че сме в алианса и трябва от там да си ги купим. Ами ние сме там от доста време, но бг военни все още са въоръжени с АК и Макаров, а по пътищата ни се движат военни Зилове, Уазки, Урали и т.н...... Все руска техника!
16.01.2019 08:40 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети