Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Не избираме между Грипен или F-16, а между свободния свят и руските зависимости

Мрежата

Не избираме между Грипен или F-16, а между свободния свят и руските зависимости

Не избираме между Грипен или F-16, а между свободния свят и руските зависимости - Tribune.bg
Снимка:

България не e оръжие за създаване на новата евразийска империя на Путин

Автор: Цветанка Андреева, политолог

Изборът е политически, защото дилемата не е просто Грипен или F-16. Ясно трябва да се каже, че избираме между принадлежността на България към свободния свят и интереса на Русия да бъдем отново в обхвата на нейното влияние, пише Faktor.bg

Интересът на Кремъл е България изобщо да няма нов боен самолет и да продължи със старите руски оръжия. А ако купуваме, все пак да купим безопасния и по-слаб за нея вариант – на ненатовски самолет. Затова Москва иска България да „избере“ Грипен пред американския F16.

България между Русия и свободата

Изборът отново е между Западния свят и Русия. Но този път, въпреки агресивния руски план да се осуети за пореден път придобиването на нови самолети, съдбата ни е в нашите ръце.

Битката за демокрация в България е битка с олигархичния модел, който българските комунисти по сценарий и модел на Русия осъществяват у нас. И днес залогът пред развитието на страната ни е същият. Изборът на боен самолет проектира в себе си целия този политически сблъсък.

Днес Кремъл действа в България отново заедно с верния си съюзник БСП и новата си „хибридна разработка“ Радев. Отново наследниците на комунистите в България предават националния суверенитет. Тяхната власт и влияние винаги са били гарантирани от Русия/СССР. Днес политиката на БСП държи същия курс, но в условията на посткомунизъм /преход/, който те създадоха, за да трансформират престъпно натрупаните си капитали - от държавни в частни. Българските комунисти винаги са действали в интерес на руските имперски амбиции и са продавали собствената си държава и народ.

През 1944 г. България е окупирана от СССР и с помощта на БКП се налагат тоталитарен режим на управление. В предателството си към нацията българските комунисти стигат дотам, че правят опит да заличат България и кандидатстват да я превърнат в 16-та република на СССР. Отказът от национален суверенитет и предаването на българската държавност в ръцете на чужд интерес е патент на БКП. През 20 век пък комунистическата доктрина „за гнилия империализъм“ определя САЩ за основен враг.

За БСП, за Радев, за поклонниците на Путин да припомним, че сега сме 21 век и България вече е свободна. Няма го Варшавския договор.

Днес, външнополитическата доктрина на България се основава на членството ни в НАТО и в ЕС. Принципите на съвременната ни външно-политическа теория почиват върху принадлежността на българската държава към европейската цивилизация, към човешките права и свободи, гарантирани от демокрацията. Свободата и независимостта на нашата страна не подлежат на обсъждане.

БСП и Радев трябва да знаят, че всеки опит България отново да бъде подчинена на интересите на Кремъл, се разчита като национално предателство.

Да припомним на БСП и президента, че демократичната съпротива има история. Дори когато България в резултат от силовия натиск на Червената армия губи свободата си и СССР налага тоталитарния си режим у нас, националната ни съпротива не стихва. И в онези години, когато условията са изключително тежки, принадлежността ни към свободния свят е защитавана от българската емиграция.

Докато България е окупирана от СССР и Сталин провежда кървав терор за унищожение на политическия елит и на съпротивата, за независимостта и честта на страната ни започва да се бори легитимната политическа емиграция, намерила убежище и спасение от физическо ликвидиране именно в демократичния свят.

В САЩ по инициатива на д-р. Г.М. Димитров българската емиграция организира „Събрание на поробените европейски народи“ като контрапункт на комунистическите узурпатори. От САЩ се ръководи и дейността на Българския национален комитет, чиято цел е освобождаването на България от руската комунистическа власт. От САЩ българските опозиционни лидери защитават правото и принадлежността на окупираната си родина да остане част от света на демокрациите – макар и символно. В Германия през 1951 г. българските емигранти-родолюбци сформират българска рота в НАТО, чиято цел е да съдейства за освобождението на България от СССР.

БСП и Радев днес трябва да си спомнят, че и хилядите хвърлени от техните комунисти в лагери и затвори български демократи тогава са чакали спасението и свободата си от Западния свят.

Дори в най-мрачните години на Студената война България има своята прозападна принадлежност, своята битка за независимост и свобода от комунизма и Русия. Очевидно под нова политическа форма битката продължава и сега.

И днес мястото ни е там – в демократичния свят.

И не само като ценности и история. Просто съвременна България споделя проблемите, притесненията и надеждите на ЕС. Просперитетът и националните ни интереси могат да са защитени само, ако сме част от силните съюзи на свободните народи. Външната ни политика трябва да е вплетена в бъдещето на европейската цивилизация и западния отбранителен съюз. България не може да бъде използвана като оръжие за създаване на новата евразийска империя на Путин – нов свят на мизерия и терор за обикновените хора.

Така че изборът на боен самолет е стратегически не само за националната ни сигурност. Той е важен залог за бъдещата ни свобода.

Източник: Faktor.bg


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати