Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. ОТ АРХИВА: Братът на Елена Йончева с нелегална свинеферма край Монтана

Мрежата

ОТ АРХИВА: Братът на Елена Йончева с нелегална свинеферма край Монтана

Снимка:

Свинеферма край Монтана работи без задължителното комплексно разрешително и на практика осъществява дейността си нелегално. Проблемът датира от години и РИОСВ – Монтана  е принудена като на война да се бори фирма „Транс елит” ЕООД – София да изпълни законовите разпоредби, пише през 2011 г. сайтът „Новините от Монтана“.

8 години по-късно не е ясно дали бизнесът е бил урегулиран.

Представител на фирмата е братът на журналистката Елена Йончева – Иван Йончев. Той води няколко съдебни дела срещу инспекцията, издала заповед за запечатване на част от халетата на фермата. Решението на съда обаче е окончателно.

Сагата с екосвинефермата продължава доста дълго. Съгласно разпоредбите ако в нея се отглеждат под 2000 прасета за угояване, обектът може да работи без комплексно разрешително.

„Изисквах всеки месец данни за броя на прасетата и получавах документи, че там се гледат 1998 или 1999 животни. Тогава прецених, че толкова прасета могат да се отглеждат и на по-малка площ и разпоредих 6 от халетата да бъдат запечатани. На практика обаче помещенията бяха пълни с животни и моите инспектори не ги затвориха. После започнаха делата”, обясни преди години директорът на екоинспекцията Деница Славкова.

Източник: Новините от Монтана  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема