Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Слави ще се комбинира с Демократична България?

Мрежата

Слави ще се комбинира с Демократична България?

Снимка:

Доста публични фигури излязоха с експертното си мнение колко е лошо, че Слави Трифонов ще влезе в политиката. Предричат фиаско на бъдещата му партия, фиксират се в името ѝ „Няма такава държава”, привеждат юридически аргументи как няма да може да я регистрира с това име.

Вдигна се страшен шум, олелия до небето, въпреки че Слави не даде заявка за партия, а за политически проект. Но по силата на не знам каква логика бе поставен знак за равенство между две различния понятия. А този проект може да бъде гражданско движение, НПО и каквото се сетите друго, но непременно и партия.

Освен това най-новата ни история свидетелства, че с изключение на БСП, всички други по-големи партии са стартирали пътя си първо като движение - ДПС, НДСВ, ГЕРБ, „Без цензура” на Бареков, и няма логика Слави да се хвърли в дълбоките води, без да тества електоралното си одобрение първо чрез „по-мек” формат.

Но нека загърбим дреболиите и да се концентрираме в същественото.

На фона на синхронното антиСлави говорене от ляво и дсяно, все повече изпъква мълчанието на софийската десница.

Заобикалят темата като чумаво прасе.

Христо Иванов, Атанас Атанасов, Тома Белев, Радан Кънев и присъдружните им политолози и грантови експерти не мъцнаха нито дума. Дори карикатуристите от Прас-Прес не се вдъхновиха от новата тема барем за една карикатура. И там е пълна суша.

Толкова е тихо на фронта на софийските грантояди, че чак става подозрително.

Намирисва, макар и слабо засега, на бъдещ съюз (официален или задкулисен) между жълтопаветната лига и Слави Трифонов.

Ако сте забравили да ви припомня: Слави Трифонов покани Христо Иванов да му говори за Гешев, и беше много учтив домакин, нито веднъж не го прекъсна.

На мен тази среща ми приличаше на любовна сгледа, но сама по себе си не е достатъчна, за да направя горния извод.

Превъртях лентата по-назад. Като редовен зрител на шоуто не се сетих за нито един случай сценаристите на Слави да са се прицелвали в грантоядните организации или в техния гуру Иво Прокопиев. (По ТВ даваха репортаж как въпросния олигарх е съсипал „Каолин” по възможно на-бруталния и ощетяващ държавата и работниците начин).

Връщам филма още по-назад и стигам до интервюто на олигарха Сашо Дончев, дадено за Сашо Диков преди години, когато работеше в една друга телевизия.

В него Сашо Дончев даде интересни подробности за приятелството си Слави.

В един период от живота си Дончев е бил принуден да се укрива в хотел на Боровец. Чувствал се самотен, като в капан. Едва не изпаднал в депресия и Слави Трифонов бил този ,който му помогнал да не потъне в бездните на отчаянието.

Знаете ли какво е направил Слави? Всяка вечер е качвал бенда си на Боровец да веселят приятеля му с песни и скечове. Сашо Дончев призна, че винаги ще му бъде благодарен за този жест, и винаги ще го подкрепя в начинанията му.

Днес Сашо Дончев, освен в бизнес са газта, е стъпил и на медийния пазар. Собственик е на в. Сега, където Христо Комарницки от Прас-Прес публикува карикатурите си.

Сашо Дончев се води по-приближен към кръга Капитал, отколкото към други олигархични кръгове. Което обяснява и толерантността на Шоуто към Прокоповите любимци, въпреки че някои от тях направо си плачат за увeковeчаване чрез карикатури.

Сашо Дончев е умен мъж и ако отново стои плътно зад гърба на Слави, вече му е обяснил, че той няма големи шансове да разклати статуквото, защото няма собствени и достатъчно разпознаваеми кадри. От друга страна, семплата политика на десняците, пословичният им мързел да не коментират темите, които вълнуват българите, не им обещава кметско място дори в с. Долно Уйно. Но ако Слави Трифонов с личната си популярност застане зад някоя от техните кандидатури, шансовете им се увеличават.

И не е нужно такъв съюз да се официализира с писмен договор, може да се сключи и устно, защото така би било по-безопасно и за двете страни.

Накратко: Не си губете времето да четете кой какви прокоби е написал за Слави, а се вслушайте в мълчанието на грантовата популация.  


Коментари (10)

Антон Ако Слави се реши на подобен ход - това ще бъде ритуално самоубийства на неговата политическа кариера, защото хората няма да му простят, че се захваща с престъпник като Иво Прокопиев!
07.08.2019 11:22 / Отговор
Весела Не ми се вярва да го направи, по-скоро това са слухове. За какво му е да се комбинира с толкова изпаднала партийка, нито имат кой знае колко избиратели, нито идеи, нито нищо.
07.08.2019 13:48 / Отговор
Петронии Аман от чугунени чутури които са спирали и ще спират прогресивното развитие на реформите в България. Предложенията на Слави Трифонов ще разбият червеният монопол и контрол над комунистическата конституцията. Избора на главният прокурор, шефовете на МВР, броя на депутатите да стане 120 човека са чудесни предложения и отдавна трябваше да се случат. Време е за промяна и основен ремонт на конституцията.
07.08.2019 13:58 / Отговор
Петронии Антоане престъпник е този който има осъдителна присъда дадена от българският съд. Всичко друго е с цел оплюване на човека или клевета. В България с голяма лекота се лепят обидни етикети за някой неудобни на хората с власт? Не всичко е така както изглежда? Задкулисието е много голямо в България. Време е за истинска промяна и ремонт на конституцията.
07.08.2019 14:06 / Отговор
Петронии Аман от чугунени чутури които са спирали и ще спират прогресивното развитие на реформите в България. Предложенията на Слави Трифонов ще разбият червеният монопол и контрол над комунистическата конституцията. Избора на главният прокурор, шефовете на МВР, броя на депутатите да стане 120 човека са чудесни предложения и отдавна трябваше да се случат. Време е за промяна и основен ремонт на конституцията.
07.08.2019 15:29 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още