Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Слави се обяви срещу партийната аристокрация

Политика

Слави се обяви срещу партийната аристокрация

Слави се обяви срещу партийната аристокрация - Tribune.bg
Снимка:

Излезе с учредителна декларация за бъдещата си партия

Шоуменът Слави Трифонов ще учреди партията си „Няма такава държава“ на 5 октомври, съобщи „Труд“. Вече бе разпространена и учредителната декларация на формацията, от която се вижда, че Слави се противопоставя на партийната аристокрация .

„България е свободна страна, но българските граждани не са свободни. Страната ни е в плен на своеобразна политическа плутокрация… Партийната аристокрация е теглила една дебела разделителна линия между себе си и българите.“, пише в декларацията.

Като цели на новата партия са посочени  смяна на избирателната система от пропорционална към мажоритарна с абсолютно мнозинство в два тура; намаляване на депутатите на 120; задължително гласуване; пряк избор от гражданите на директорите на областните дирекции и на началниците на районните управления на МВР, както и на главния прокурор и омбудсмана.

Ето текста на цялата учредителна декларация

България е свободна страна, но българските граждани не са свободни. Страната ни е в плен на своеобразна политическа плутокрация.

Политическата класа грубо и демонстративно пренебрегва желанията на хората, грижейки се единствено за своето облагодетелствуване и де факто безцеремонно се изправя срещу собствения си народ.

Партийната аристокрация е теглила една дебела разделителна линия между себе си и българите.

Член първи от Конституцията на Република България гласи: „Цялата държавна власт произтича от народа. Тя се осъществява от него непосредствено и чрез органите, предвидени в тази Конституция“. Това означава, че според Конституцията най-отгоре във властта стои българският народ!

Ние, като свободни граждани, искаме този текст от Конституцията да не бъде просто куха фраза. Искаме да превърнем България в наистина свободна страна, в която обществото да взема решения, а политиците да ги изпълняват.

Ние, учредителите на политическа партия „Няма такава държава“, в съответствие с Конституцията на Република България и вярвайки във върховенството на закона и върховенството на морала, приемаме и утвърждаваме тази учредителна декларация.

Принципите, за чието спазване и утвърждаване, ПП „Няма такава държава“ ще работи са следните:

-разделение на властите

-народен суверенитет

-политически плурализъм

-свобода на словото

-реални гаранции за спазване правата на човека и гражданина

Основните цели пред ПП „Няма такава държава“ са:

-засилено участие на гражданите във вземането на решения чрез преки допитвания до народа;

-смяна на избирателната система от пропорционална към мажоритарна с абсолютно мнозинство в два тура;

-намаляване на броя на народните представители в парламента от 240 на 120;

-реално въвеждане на възможността българските граждани да могат да гласуват и дистанционно, по електронен път, на избори и референдуми;

-въвеждане на задължително гласуване на изборите и референдумите;

-пряк избор от гражданите на директорите на областните дирекции и на началниците на районните управления на МВР;

-пряк избор от гражданите на Главния прокурор на Република България.

-пряк избор от гражданите на Омбудсмана на Република България;

-цялостно реформиране на пpaвooxpaнитeлнaтa cиcтeмa и ycтaнoвяване на реално въpxoвeнcтвo нa зaĸoнa;

-премахване на партийното влияние върху правосъдната система;

-реформиране на системата на общественото здравеопазване и осигуряване на свободен и равнопоставен достъп на всички граждани до адекватни и качествени медицински услуги;

-осъществяване на aдминиcтpативна реформа чрез намаляване на бюрокрацията и въвеждане на eлeĸтpoннo yпpaвлeниe, неутрализиране на мoнoпoлнитe и ĸapтeлнитe cтpyĸтypи и създаване на условия и механизми, които да предотвратяват появата на нови;

-реформиране на образователната система и въвеждане на cтaндapти, oтгoвapящи нa съвременните изисквания и пазара на труда;

-защита на семейството и семейните ценности;

-осигуряване на достоен живот чрез достойни доходи, гарантиране на човешките свободи и личната неприкосновеност и сигурност;

-засилване ролята нa Република Бългapия в cтpyĸтypитe нa Eвpoпeйcĸия cъюз и пълнoпpaвнo члeнcтвo в Eвpoзoнaтa, включване на страната в Шeнгeнското споразумение и Бaнĸoвия cъюз на ЕС.

Ние вярваме, че нацията трябва да се обедини, за да отстоява и отвоюва гражданските си права!

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (4)

Граматиков У,госпожо,У...
06.08.2019 16:30 / Отговор
Miladin iliev България се нуждае от помощ . Българите са роби на Европа надявам се България да стъпи на кракатаси
06.08.2019 23:04 / Отговор
Народа Масонът Слави винаги е бил част от задкулисието ! Дълго подготвян проект,на който му дойде времето ! Марионетката сатанист,който ще ви дооправи.... "призови ме в тъмнина.....заклинания прати ми..."
07.08.2019 11:51 / Отговор
Петронии България и българите са икономически роби на Кремъл, а не на Европа. Русия изнася от България всяка година между 3 и 5 милиарда долара, но за това се мълчи. Идеите на Слави Трифонов отдавна трябваше да са станали факт. Червеният монопол и контрол над конституцията трябва да бъде премахнат и разбит. Време е за промяна, а не празни приказки и съпротива срещу идеите за промяна. Нима има и един против за идеята депутатите да станат 120 човека. Но това да се случи трябва основен ремонт на комунистическата конституция.
07.08.2019 15:43 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети