Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мултимедия
  3. „100 на 100“ - изложба живопис на Стилиян Дичев в галерия „Нюанс“

Мултимедия

„100 на 100“ - изложба живопис на Стилиян Дичев в галерия „Нюанс“

Част от творчеството на художника има за цел да накара хората да пожелаят изкуство в домовете си

Галерия „Нюанс“ представя изложбата „100 на 100“ на Стилиян Дичев.

Тази изложба не е опит да се впечатли публиката с нещо грандиозно и колосално. По-скоро това е огромното желание на автора да пресъздаде човешки, простичко, но вълнуващо своя абстрактен свят. Съчетанието на цветовете и красивите детайли са в основата на едно усещане за радост. Голямо постижение би било, ако публиката успее да се докосне до него.

Част от творчеството на Стилиян Дичев има за цел да накара хората да пожелаят изкуство в домовете си, където да внесе атмосфера и топлина, които само то може да даде. Както и предишни негови изложби, така и тази е създадена под влиянието на прекрасна джаз музика. Невероятният синхрон, който има между двете изкуства, винаги е бил в основата на работата на художника. Композиция, атмосфера, въздействие, колорит и импровизация са основите на това съчетаване.

Художникът като всеки творец е самотен в процеса на изграждане на творбите си, но тази самота е висша форма на взаимодействие с абстрактното, невидимото, красивото и точно този процес създава едно произведение. Колкото по-силна е тази връзка, толкова по-въздействащо е то. Ето защо всеки от нас чувства създаденото от този процес като свое дете.

„Бих искал изложбата да подскаже, че това не е представяне на живописни платна, а просто материализирана човешка емоция. Моята емоция и удоволствие от съзиданието.

Много бих се радвал, ако успея да събудя сетивата на зрителите, пренасяйки ги в моя-другия различен свят“, споделя художникът Стилиян Дичев.

Изложбата „100 на 100“ на Стилиян Дичев може да посетите до 2 март в арт галерия „Нюанс“ в столицата на улица ул. Иван Денкоглу No 42.

По текста работи: Андреа Драганова  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още