Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Мултимедия
  3. Международен конгрес за културно-исторически туризъм в София (СНИМКИ)

Мултимедия

Международен конгрес за културно-исторически туризъм в София (СНИМКИ)

Николина Ангелкова: Нашата култура и нашата история са визитката ни за света

Вторият Международен конгрес на световните цивилизации и историческите маршрути, организиран от Световната организация по туризъм към ООН, започна днес в София.

В рамките на събитието Министерството на туризма организира и двудневно туристическо изложение в античния културно-комуникационен комплекс „Сердика“, на което се представят традиционни български продукти.

„Вярвам, че организирайки такова туристическо изложение, представителите на общините, представителите на отделните региони в България, на занаятите, биха могли да ни покажат късче от огромната история, култура и традиции, които има нашата страна“. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова по време на откриването на туристическото изложение.

11 са общините, които участват в изложението. Това са Бургас, Перник, Русе, Белоградчик, Банско, Приморско, Карлово, Чипровци, Троян, Велико Търново и курорта „Св. Св. Константин и Елена. В откриването участваха родопските гайдари и Валя Балканска, както и танцов състав от Карлово.

„Всички общини ни съдействаха изключително много, за да може вие всички, участниците на международния конгрес да се докоснете до това, което притежава България и което е безценно“, допълни Николина Ангелкова.

По време на различните дискусии в рамките на форума ще бъдат обсъдени общи инициативи за развитие на културно-историческия туризъм, както и мерки за опазване и популяризиране на духовното богатство на човечеството от древността до наши дни. Ще бъдат анализирани и възможностите за развитие на туристически проекти, свързани с устойчивостта на културните маршрути и транснационалното сътрудничество за тяхното осъществяване.

Първият конгрес на световните цивилизации, организиран от Световната организация по туризъм, беше проведен в България през ноември 2016 г.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още