Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Александър Михайлов: Подчинени на Корнелия Нинова опитват да овладеят „Кинтекс“

Общество

Александър Михайлов: Подчинени на Корнелия Нинова опитват да овладеят „Кинтекс“

Александър Михайлов: Подчинени на Корнелия Нинова опитват да овладеят Кинтекс - Tribune.bg
Снимка:

Според него целта е да му се запуши устата и да бъде сплашен

След изнесената информация за оръжието за Украйна, нови спешни действия за овладяване на „Кинтекс“ ЕАД от подчинените на Корнелия Нинова. За това алармира шефът на компанията Александър Михайлов в отворено писмо до медиите.

„Държавната консолидационна компания (ДКК) входира ново искане за смяна на изпълнителния директор. Това става ясно от справка в Търговския регистър. С това свое действие ДКК отново опровергава министъра на икономиката и индустрията Корнелия Нинова, като на практика дискредитира нейната публична версия за извършен одит на „Кинтекс“. В новите мотиви за смяната на ръководството се посочва като причина „разкрита държавна тайна“, а за проверка в дружеството вече не се говори”, се казва още в изявлението му.

„След като оборих публично с документи и безспорни факти нелепото твърдение за проверка от Инспектората и конфликт на интереси, сега министър Нинова ме уволнява повторно, като чрез ДКК спекулира и представя личното ми професионално мнение, че българско оръжие стига до Украйна през посредници, като изнасяне на държавна тайна – опит да ми се запуши устата и да бъда сплашен“, коментира Александър Михайлов.

Според него е възможно всички предприети действия от ДКК да са по лично разпореждане на министър Нинова, на която се налага да отговаря на все повече неудобни медийни въпроси. Това на практика е опит с юридически хватки да се заобиколи разпореждането на българския съд, с което бе спряна смяната в ръководството на „Кинтекс“ и да се ускори кадровата промяна на изпълнителния директор, смятат от компанията.

В своята позиция Михайлов посочва, че нищо от изложените от ДКК мотиви за уволнението не отговаря на истината, и че докато има медии, които искат да знаят цялата истина, няма да спре да говори за нея.

„При първия опит за моето уволнение, след като прекратих източването на милиони от „Кинтекс“ ЕАД от чужда офшорна фирма, г-жа Корнелия Нинова нарочно и манипулативно трансформира пред медиите анонимен непроверен донос до констатации на Инспектората на Министерството. Сега изваждат нова карта – че съм изнесъл държавна тайна. Целта е само една – колкото могат по-бързо да овладеят „Кинтекс“, категоричен е Александър Михайлов.  


Топ новини

виж още