Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. БНТ реши: Волен Сидеров няма да влиза в медията за участия

Общество

БНТ реши: Волен Сидеров няма да влиза в медията за участия

Снимка:

Националната телевизия иска писмено извинение от лидера на „Атака“

Управителният съвет на БНТ взе решение Волен Сидеров да не бъде допускан до участие в предавания на обществената медия до постъпване на писмено извинение от негова страна за отношението му към Българската национална телевизия и нейните служители. Това става ясно от съобщение на телевизията.

Причината за това решение е, че Сидеров е нарушил Изборния кодекс. Той не е спазил „правилото за зачитане на равнопоставеност и значимост на кандидати в предизборната кампания съгласно правилата“. От БНТ посочват още, че не е спазил регламента за провеждане на диспути, определен в Споразумението за отразяване на предизборната кампания, сключено между БНТ и упълномощени представители на партиите, коалициите на политическите партии и инициативните комитети, регистрирали кандидати за участие в посочените избори.

Настоящото решение влиза в сила от момента на взимането му и е задължително за всички служители на БНТ, се посочва още в съобщението.

Преди дни, при участието си в предаването „Референдум“, се наложи Волен Сидеров да бъде подканен да напусне студиото с помощта на униформени от Жандармерията. Лидерът на „Атака“ и кандидат за кмет на София не даваше думата на никого, въпреки че времето му изтече. Той се изпокара с опонентите си, и с водещата на предаването, въпреки че микрофонът му беше изключен. Последва и прекъсване на предаването.

След скандала с участието на Волен Сидеров в предаването „Референдум“ от „Атака“ обявиха, че излизат на протест днес. Партията на Сидеров обвинява генералния директор на БНТ Емил Кошлуков, че нарушава Споразумението за отразяване на предизборната кампания. Причината е, че Волен Сидеров не е допуснат да участва в предаването „Панорама“.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив