Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Емил Димитров: Водна криза в Бургас няма да има

Общество

Емил Димитров: Водна криза в Бургас няма да има

Емил Димитров: Водна криза в Бургас няма да има - Tribune.bg
Снимка:

Варна ще бъде солидарна към Бургас, съобщи екоминистърът след среща с двамата кметове

Спешна среща между министъра на околната среда и водите Емил Димитров, зам.-министъра на регионалното развитие Николай Нанков и кметовете на Бургас и Варна – Димитър Николов и Иван Портних, се проведе в Бургас.

Екоминистърът обяви, че водна криза в града няма да има, тъй като е намерен механизъм, по който следващата година всички земеделци ще получат на 100% водата, от която се нуждаят.

„Максимално бързо трябва да направим връзката между язовирите „Порой“ и „Ахелой“ и да резервираме съответните количества вода. Догодина, както се казва, никой от Бургаския регион не трябва да усети, че е имало проблем с безводието“, коментира министърът.

Вече ресорните министерства имат разработен план за действие с местните власти, включващ прехвърляне на двата водоизточника към бургаската областна управа.

„Вчера разписах графика, наложих известни ограничения. Образно казано, Варна ще се лиши от водата на „Камчия“, за да прояви солидарност към Бургас. Няколко месеца вода, неизпратена за Варна, ще отиде към Бургас. Ще резервираме вода в язовир „Порой“, която да стигне за още няколко месеца. Ще приведем в изправност „Ахелой“, разказа за плановете Димитров.


 

Коментари (1)

Мина Това нещо не можеше ли да бъде свършено, без да вдига топката на Нинова. Ама като ти е рядка оградата , и не можеш да се озаптиш, така става.
01.12.2020 13:37 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети