Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Филип Брийдлав, бивш главнокомандващ на НАТО: F-16 е най-добрият избор на изтребител за България

Общество

Филип Брийдлав, бивш главнокомандващ на НАТО: F-16 е най-добрият избор на изтребител за България

Филип Брийдлав, бивш главнокомандващ на НАТО: F-16 е най-добрият избор на изтребител за България - Tribune.bg
Снимка:

НАТО е най-успешният алианс в историята на нашия свят, смята военният

"Летял съм на почти всички модели на F-16. Този, който се предлага на страната ви, е последният - най-нов модел. Това, което наистина отличава този самолет, е, че той е оборудван с последно поколение системи и оборудване. Това включва възможност на атака през деня и нощта. Бих се разделил с десния си крак, само за да летя на този изтребител". Така описа даденостите на F-16 бившият главнокомандващ силите на НАТО в Европа Филип Брийдлав пред Bulgaria ON AIR. Той коментира избора на изтребител за България.

"Нашите компютри и софтуерни системи трябва да могат да влязат във взаимодействие с вашите по всяко едно време. Затова е НАТО - да споделяме и да си помагаме при всяка една ситуация", сдопълни Брийдлав.

По думите му най-добрият начин да избегнем война, е да сме най-добре подготвени за нея постоянно. Генералът смята, че това, което НАТО прави през последните няколко години, е постоянно да се въоръжава, за да не е изненадан Алиансът.

"Служил съм 8 пъти в мисии на НАТО. Дълбоко съм убеден, че това е най-успешният алианс в историята на нашия свят. Имало е конфликти, но те са били дребни и са решавани бързо. Този съюз не е толкова важен сега, колкото в бъдеще", допълни военният.

Все пак бившият главнокомандващ е на мнение, че в момента Европа е в особена и скрита опасност, защото само на няколкостотин километра се военни действия.

"Русия използва сила, за да промени международно признати граници. Те анексираха Крим и сега там, на украинска територия, има огромно позиционирана сила. Никога не сме си мислели, че в Европа някой може да си позволи да наруши националните граници на една държава", коментира още Брийдлав.

 


Етикети НАТО, F-16

Коментари (2)

74 Ще дадем 2 000000000 лв за 8 прахосмукачки какъвто е ф-16.Нямаме подходящи и поддържани писти за този самолет тъй като дифузорите за засмукване на въздух за двигателите са отдолу и всичките прахоляци се засмукват от там.
21.01.2019 12:39 / Отговор
75 Откъде се появиха толкова много иксперти?
21.01.2019 14:52

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети