Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Нов провал: Влакът от Варна за София отпътува без бежанци

Общество

Нов провал: Влакът от Варна за София отпътува без бежанци

Нов провал: Влакът от Варна за София отпътува без бежанци - Tribune.bg
Снимка:

Железопътната гара във Варна днес остана празна, въпреки че се очакваше да пристигнат украински граждани, настанени по курортните комплекси. Влакът за София отпътува без тях, тъй като повечето са решили сами да се справят с престоя си в България, съобщава БГНЕС.

В понеделник вицепремиерът Калина Константинова заяви чрез видеообръщение, че украинските бежанци, настанени в хотелите по българското Черноморие, които няма къде да отидат след 31 май, ще бъдат временно настанени в буферните центрове в Сарафово и Елхово.

Красен Кралев: Правителството се провали с преместването на украинските бежанци, никой не им каза къде отиват и какво ги очаква

През вчерашния ден имаше множество сигнали за хаос при преместването на хората, чуха се много недоволни коментари заради планинските локации и недобрите условия на държавните бази, в които бежанците биват премествани.

„Три месеца ние полагаме ежедневни, напълно непредвидени грижи за над 110 000 души. Да, сигурно има хора, които са получили социални помощи със закъснение. Да, сигурно има такива, за които е трябвало време, за да се организира лечение. Да, сигурно е имало и такива, които не са успели да запишат децата си на детска градина. Но нима това не се случва всеки ден с българите?“, отбелязва Калина Константинова.

Въпреки отпуснатите близо 150 милиона евро, според Константинова България не може да си позволи повече да издържа украински граждани в хотелите на първа линия по морето.  


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Как ще гласувате на предстоящите избори на 9 юни?
Покажи резултати Скрий резултати