Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. АПИ: Преди 27 март превозвачите ще се оборудват за тол системата

Общество

АПИ: Преди 27 март превозвачите ще се оборудват за тол системата

Снимка:

До месец проблемите с превозвачите ще бъдат решени и няма да има протести

Преди 27 март превозвачите ще оборудват парка си с безконтактни устройства, заяви проф. Олег Асенов, член на УС на АПИ, след края на изслушването в парламента на регионалния министър Петя Аврамова във връзка с въвеждането на тол системата у нас.

„Превозвачите активно ще участват в този процес и вчера самите те казаха, че 27 март е една твърде късна дата, че те още по-бързо ще влязат в контакт с доставчиците на декларирани данни, националните доставчици, за да си преоборудват парка и да бъдат редовни. Смятам, че това няма да окаже съществено влияние върху очакваната приходна част. 450 млн. лв. са заложени като приходи в бюджета“, посочи проф. Олег Асенов в кулоарите на Народното събрание.

Относно обвиненията на БСП, че рамките на тол системата са незаконни, той бе категоричен, че всяка една рамка е минала през ръцете ми като проект.

„За всички рамки има проекти, всички рамки са законни и това е много важно, защото няма как да осъществяваме правоприлагане, когато една рамка не е законна. Така че, категорично съм против това внушение, защото то не е истина“, увери проф. Асенов. Той е убеден, че

До 27 март проблемите с превозвачите ще бъдат решени и няма да има протести.

„Ние имаме постигнат, особено след срещата снощи, съвсем ясен консенсус. На практика технически проблем не съществува. Изпълняваме закона. Не случайно и министър Аврамова призова превозвачите като хора, които подкрепят реформата, да си закупуват маршрутни карти, за да можем да изпълним законовите изисквания“, допълни шефът на Управителния съвет на АПИ.

По думите му държавата вече е направила достатъчно отстъпки на превозвачите.

„Във всеки един момент тяхното становище, техните тези надделяваха, като основен аргумент за това беше реформата да се случи. Случи ли се веднъж реформата, видят ли се реалните резултати, след това всеки един от нас може да направи извода кой е бил прав. Ако имаме планираните приходи, ако тези приходи се увеличават във времето основно и от по-интензивния вътрешен трафик, и стриктния контрол на международния трафик, то значи, че реформата е била ефективна“, подчерта проф. Олег Асенов.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив