Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Прокуратурата започна проверка: Разпитват и личния лекар на починалия Александър

Общество

Прокуратурата започна проверка: Разпитват и личния лекар на починалия Александър

Снимка:

Цацаров: Действията по разследването са интензивни, днес ще бъде иззета документация за предни лечения на детето

В момента са предприети действия по назначаването на съдебно-медицинска експертиза по случая с починалото 3-годишно дете, коментира в кулоарите на парламента главният прокурор Сотир Цацаров.

„Документация, както и данни за проведени предни лечения или медицински действия преди посещение на здравните заведения, днес ще бъде иззета от личния лекар на детето, която също ще бъде разпитвана”, уточни Цацаров.

Той потвърди, че вече е иззета медицинската информация от трите здравни заведения, в които детето е било преглеждано - педиатрията, болница „Лозенец” и „Пирогов”. Иззета е и документацията от института „Пирогов”, която е свързана с резултатите от аутопсията и с началните резултати от хистологичното изследване. „От родителите по ред, предвиден в НПК, са иззети записи от телефонните им апарати, които ще допринесат за разкриване на обективната истина”, увери главният прокурор.

По думите му оттук насетне ще следват разпити на всички медицински специалисти в трите здравни заведения и назначаване на съдебно-медицинска експертиза, за което се уточнява състава на вещи лица, както и гаранцията, че това ще бъдат изключително компетентни специалисти, всеки в своята област. „Нека от този случай не правим обобщение за качествата на всички хора, които упражняват лекарската професия, защото те заслужават уважение. Ще бъдат положени максимални усилия за изясняване на обективната истина”, завърши Цацаров.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още