Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Бизнесът протестира: В София блокираха Орлов мост, в Хасково – зазиждат с тухли Областната администрация

Общество

Бизнесът протестира: В София блокираха Орлов мост, в Хасково – зазиждат с тухли Областната администрация

Масови протести, организирани от ресторантьорския бранш, се провеждат в страната. Недоволни от новите мерки и фалитите на бизнеса излязоха да изкажат възмущението си в редица градове в цялата страна. Редом със заведенията, на протест са още фитнеси, школи и работещи в сектора на туризма.

„Във  всички градове има хиляди души по улиците, както и в малките градове, защото хората вече са на предела. Обещанието за приемането на зеления сертификат от здравното министерство беше, че сертификатът върви заедно с антитела на преболедували и с безплатни тестове, а не безплатни тестове по 10лв. Нищо от това не беше спазено и разширението на обхвата на зеления сертификат, също не беше спазен.  По тази причина  хората от цялата страна са притеснени“. Това коментира Ричард Алибегов по време на шествието на бранша към Министерство на здравеопазването.

Протестът на Орлов мостПротестът на Орлов мост

Най-голям е протестът в столицата, където протестиращите се събраха, за да блокират с викове „оставка“ Орлов мост. Шествието им след това тръгва към Министерски съвет и президентството. Протестиращите се заканват, че всеки ден ще са на улицата, докато не получат оставката на Кацаров.

Сериозно множество от недоволни се събра и в Бургас.

Протестът в БургасПротестът в Бургас

Протестиращи ресторантьори в Хасково зазидаха входа на Областна администрация с тухли, специално донесени за целта.

Демонстрацията в ХасковоДемонстрацията в Хасково

Стотици излязоха на протест и в Пловдив с искането за оставката на служебния здравен министър Стойчо Кацаров. За равенство за бизнеса настояха и протестиращи в Стара Загора.

Протестът в Стара ЗагораПротестът в Стара Загора

Варна също беше блокирана.

ВарнаВарна

Снимки: БГНЕС и кадри от живи включвания


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети