Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Водачът на „протеста“ в Благоевград е подсъдим за документна измама

Общество

Водачът на „протеста“ в Благоевград е подсъдим за документна измама

Снимка:

Съдят го за прибиране на пари от фалшиви доставки от Белгия

Подсъдим за измама е лидер на благоевградските протести, твърди breaking.bg.

„Ние не подстрекаваме към гражданска война и не желаем да има пострадали граждани. Показахме, че сме будни и можем. Нека продължим и да постигнем това, което сме започнали. Както казахме и преди бунтът този път ще роди алтернативата за България и няма да се предадем“. Това заяви пред медиите в понеделник организаторът на „спонтанните протести“ срещу цените на горивата в Благоевград Александър Стамболийски. Той се представя за лидер на „Съюза на българските транспортни работници“, работи като шофьор.

Той е организаторът на блокадата на пътя за Гърция миналата неделя.

Стамболийски, представящ се за шофьор, е подсъдим от 2015 г. за документна измама, докато работел като спедитор с благоевградска фирма.

Измамата е станала през 2007 година. Тогава Стамболийски убеждава собственика на фирмата „Армормат“ ООД Иван Димитров, че извършването на доставки от Белгия ще става от нова фирма, вместо досегашната с която е работил.

Фирмата се казва ЕТ „Любен Василев“ и трябва да поеме пет поръчки. Стамболийски уверил Димитров, че познава лично собственика и няма да има проблем.

След което излязъл в дълъг отпуск. Оказало се, че препоръчаната от него фирма не може да изпълни доставките, защото не се занимавала с такава дейност и се наложило Стамболийски да привлече тайно други пет фирми за да изпълнят поръчката от Белгия.

Затова той представил на „Армормат“ осем фактури на стойност 50 000 лева. Документите били от ЕТ „Любен Василев“ и се оказали фиктивни.

Парите от счетоводството на „Армормат“ взела приближена на Стамболийски и ги предала на него. Схемата лъснала скоро след като петте фирми, извършили реално доставката си поискали парите от „Армормат“.

Така собственикът на фирмата разкрил, че е измамен, но се наложило да плаща два пъти за една и съща услуга. А „водачът на бунта“ в Благоевград си признал и бил уволнен на 27 ноември 2007 година. Осем години по-късно Александър Стамболийски и още двама негови приятели от фирмата „Любен Василев“ стават подсъдими за документна измама.

Източник: Breaking.bg  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема