Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Жителите на Банско: Няма нищо по-добро от това Жирардели да е собственикът на “Юлен”

Общество

Жителите на Банско: Няма нищо по-добро от това Жирардели да е собственикът на “Юлен”

Жителите на Банско: Няма нищо по-добро от това Жирардели да е собственикът на Юлен - Tribune.bg
Снимка:

Той е почетен гражданин на Банско и ние си го приемаме като един от нас

Обикновените хора в Банско не са изненадани от това, че Марк Жирардели е собственик на концесионера “Юлен”.

“Той е почетен гражданин на Банско и ние си го приемаме като един от нас. Много често е тук, не пропуска важно мероприятие, лице е на курорта ни и няма нищо необичайно, че се оказа и собственик. Това е човекът, който неизменно е допринасял за развитието на курорта, рекламирал е града ни, не е някой спуснат от горе и затова не сме изненадани”, коментираха банскалии пред “24 часа”.

Други пък казват, че не са подозирали, че той може да е собственик, но чак сега вече си дават сметка защо винаги е давал рамо на Банско. “Не виждаме нищо по-добро от това Жирардели да е собственикът. Човекът може би е най-подходящият. Освен че е на “ти” със ски спорта и зимния туризъм, определено ще е още една реклама за Банско”, каза местен ресторантьор.

Кметът на Банско Георги Икономов заяви пред “24 часа”, че по-отдавна е знаел, че Марк Жирардели е мажоритарен собственик ва “Юлен”, и затова не бил изненадан. “И се надявам най-сетне да се сложи край на спекулациите кой е собственик на “Юлен”, добави кметът.

“Жирардели е наясно с всички европейски норми и закони за опазване на природната среда и не би си позволил да ги наруши. И досега концесионерите направиха толкова много неща. Не само, че изградиха ски зоната, но и непрекъснато инвестираха в рекултивация на терените, в опазване на природата, инвестираха в най-модерната инфраструктура откъм съоръжения”, каза Димитър Русков, общински съветник и председател на сдружение “Бъдеще за Банско”.

“Мнозина в България забравят, че всичко, което сме изградили в зоната, всъщност е държавна собственост. Ние ще го ползваме още няколко години, но след края на концесията няма да си приберем построеното - то остава. Но трябва да го развиваме, за да задържим интереса. Всяко нещо, което не се развива, неизбежно запада”, каза Петър Петров, член на управителния съвет на “Юлен” АД.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Ivan С тази врътка с Марк Жирадели,се прикриват истинските собственици,кремълските бандити.Алоо ДАНС ,спите ли.Никой не смее да проведе истинско разследване,за да спре грабежа.Така както не посмяха ,да разледват ,къде отидоха милярдите от КТБ.А после ,чакайте по високи пенсии и заплати и промитите мозъци нека си викат ”Вечна дружба с Русия” .За това и изчезваме от картата ,като народ ,благодарение на алчни предатели.
22.12.2018 09:06 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети