Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общини
  3. Благоевград
  4. Община Благоевград обнови Защитено жилище за лица с умствена изостаналост

Общини

Община Благоевград обнови Защитено жилище за лица с умствена изостаналост

Кметът Илко Стоянов посети социалното заведение и се срещна с ползвателите на услугата

Община Благоевград извърши цялостен ремонт в Защитено жилище за лица с умствена изостаналост, което се намира в кв. „Струмско“, като по този начин бе осигурена по-уютна и здравословна среда за потребителите.   

Социалното заведение бе посетено от кмета Илко Стоянов, който се срещна с ползвателите на услугата и се увери в постигнатите резултати след извършване на СМР.

„Стремим се да създаваме възможно най-добрите условия, за да се чувствате комфортно. Благодаря ви, че заедно с работещите в социалното заведение се грижите за това място като за ваш собствен дом“, каза кметът Илко Стоянов пред ползвателите.

В рамките на ремонтните дейности е подновена подовата настилка в сградата, като е поставен нов ламинат. Сменени са и вратите към спалните помещения, които са личното пространство на потребителите. Освен това са ремонтирани баните и санитарните помещения в къщата.

Защитеното жилище е резидентна услуга, която предоставя сигурна и безопасна среда на ползвателите си.

Потребителите на услугата са хора с лека умствена изостаналост, прекарали част от живота си в специализирани институции, но имащи реален шанс за социална интеграция.

В Защитеното жилище работи екип от специалисти, който спомага за създаване на трайни социални и битови навици и умения у потребителите, като предпоставки за водене на пълноценен и независим живот.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Илко Стоянов

Още новини от Благоевград

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство с третия мандат?
Покажи резултати Скрий резултати