Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Строителната камара на среща с ГЕРБ - обявиха се срещу сивия сектор и фалшивите новини

Парите

Строителната камара на среща с ГЕРБ - обявиха се срещу сивия сектор и фалшивите новини

Строителната камара на среща с ГЕРБ - обявиха се срещу сивия сектор и фалшивите новини - Tribune.bg
Снимка:

Представители на Строителната камара се срещнаха с парламентарната група на ГЕРБ. Искането им – законови промени, които да ограничат сивия сектор в тази индустрия. Идеите вече са обсъдени в работни групи с бранша към Комисията за регионално развитие към парламента.

Не става въпрос за политически интереси, а за срещи с политиците от всички парламентарни групи, за да се коментират най-наболелите проблеми в сектора, заяви председателят на УС на Строителната камара инж. Илиян Терзиев.

По думите му една от тези промени е остарялата формула на ценообразуването. Строителите искат тя да бъда обновена с промени в закона за устройство на територията /ЗУТ/ и в Закона за обществените поръчки /ЗОП/, така че да отразява адекватно и в цялост процеса по договаряне.

Освен това строителните фирми настояват ЗУТ да бъде разделен на две части – едната да е по-скоро свързана с администрацията, а другата - със строителството.

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов обеща, че ще подкрепи Камарата, защото в страната има 250 000 строители и те трябвало да останат тук, а не да работят в чужбина. По данни на нашите фирми Германия има планове да обучи 800 000 виетнамци, които да работят в строителството й.

Цветан Цветанов недоумява как социалистите, които вчера са дали на представителите на организацията „Визия за България“, са пропуснали да отделят място в нея за строителството.

„Строителството е част от развитието и просперитета на една държава“, изтъкна председателят на ПГ на ГЕРБ.

Според Цветан Цветанов нашите фирми са сред най-добрите, строят евтино и това се забелязва от статистиката на инфраструктурните проекти в ЕС. Строителните фирми са представили данни на депутатите, според които за санираните блокове по програма „Енергийна ефективност“ у нас имало едва 5% подадени жалби, а само 1% от тях били основателни.

Автор: Моника Гаджанова


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети
Какво е отношението ви към готвения ротационен кабинет на ГЕРБ/СДС – ПП/ДБ?
Покажи резултати Скрий резултати