Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Биков: Не можем да подадем оставка, представляваме 1,5 млн. българи

Политика

Биков: Не можем да подадем оставка, представляваме 1,5 млн. българи

Снимка:

Биков попита опозицията с какво право говорят от името на народа

„Този кабинет е легитимен, той не е паднал от небето, не е назначен от някого. Не е служебен“. Това заяви в изказване от парламентарната трибуна депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

Той подчерта, че кабинетът има парламентарно мнозинство.

„Представляваме 1,5 млн. българи и няма да подадем оставка – не сме революционно мнозинство, но сме длъжни да спираме всеки опит за създаване на неконституционни механизми за идване на власт“, обяви той.

Политикът заяви на социалистите, че имат пропуски в анализа си на политическото положение.

„На първо място пропускате факта, че преди година и половина имаше парламентарни избори, които бяха предсрочни и бяха проведени от служебното правителство на вашия президент Румен Радев. На тези избори 1,5 млн. български граждани дадоха мандат на ГЕРБ и „Обединените патриоти“ да съставят коалиционно правителство между първата и третата политическа сила в страната“, каза той.

Биков попита опозицията с какво право говорят от името на народа и твърдят, че искал оставката.

„Казвате българският народ иска да си ходите, да има предсрочни избори, респективно да има служебен кабинет, който може би ще вземе и някакви нелегитимни решения, както веднъж го направи. Една седмица преди встъпването на сегашното правителство, служебният кабинет взе решение за закупуване на самолети за 1,8 млрд. лв. Нелегитимно решение, абсолютно незаконно. Тези милион и половина души, които стоят и в момента зад това правителство, част ли са от българския народ според вас?“, попита той.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още