Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов благодари на ЕК за изключително обективния доклад

Политика

Борисов благодари на ЕК за изключително обективния доклад

Снимка:

Благодаря на Европейската комисия за изключително обективния доклад, който е отчел напредъка на България и добре е описал какво още трябва да изпълним, за да бъдем отличници в тази посока. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов в Брюксел преди началото на извънредното заседание на Европейския съвет. Борисов подчерта, че страната ни ще се съобрази с препоръките на Венецианската комисия, така че България да изпълни ангажиментите си по линия на мониторинга, отнасящ се за всички държави от ЕС.

Министър-председателят Борисов изрази увереност, че в рамките на Европейския съвет ще бъдат взети адекватни решения в отговор на процесите, които текат в Европа и света.

„Геостратегическото положение на България е такова, че сме изключително зависими от конфликтите, които са около нас. Отношенията между Азербайджан и Армения са много важни за този регион, настояваме незабавно да се прекрати огъня, тъй като поддържаме изключително приятелски отношения и с двете страни, много са ни важни за стокообмена“, заяви българският премиер.

Борисов изтъкна, че страната ни е категорично против участието на трети страни в конфликта.

Министър-председателят изрази надежда, че на базата на диалога и преговорите ще бъдат приети необходимите решения и за нормализиране на обстановката в Източното Средиземноморие. Премиерът отбеляза, че чрез дипломация могат да бъдат преодолени всички конфликти в близост до България.

„Затова считам, че Европейският съюз много правилно проведе консултации, благодаря и на Шарл Мишел, както и на Германското председателство с канцлера Меркел, за умиротворяване буквално на нашия регион“, посочи министър-председателят Борисов.  


Коментари (4)

Треперещ глас на Дон Боресоне нещо много му трепереше гласецът. Май са му вдигнали мерника от ЕС. А дано, най- после да се отървем от този наглец и гьонсурат.
01.10.2020 17:45 / Отговор
Аут! Халюцинирай си.
01.10.2020 18:22
НАГЛИТЕ РУСОФИЛИ ПО-ДОБРЕ ДА ГЛЕДАТ КАКВО СТАВА С КРЕМЪЛСКАТА БАНДА НА ПУТИН. ТРЕПЕРЯТ, ЗАГРАДЕНИ СА ОТ ИЗТОК, ЗАПАД, СЕВЕР, ЮГ-МАРТ МЕСЕЦ КАПУТ!
01.10.2020 21:16
Гражданин Ххахахаххахаха явно доносите на другарката Йончева и швестера Радан са отишли в коша без дори да ги четат евро чиновниците. Горките сигурно 10 дена са сричали и напрягали плоските си мозъци за да съчинят тези боклуци и накрая никой не ги е чел. Жалкото им активно мероприятие претърпя неуспех-тъпи шестаци с голямо самочувствие.
03.10.2020 00:20 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още