Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов благодари на ЕК за изключително обективния доклад

Политика

Борисов благодари на ЕК за изключително обективния доклад

Борисов благодари на ЕК за изключително обективния доклад - Tribune.bg
Снимка:

Благодаря на Европейската комисия за изключително обективния доклад, който е отчел напредъка на България и добре е описал какво още трябва да изпълним, за да бъдем отличници в тази посока. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов в Брюксел преди началото на извънредното заседание на Европейския съвет. Борисов подчерта, че страната ни ще се съобрази с препоръките на Венецианската комисия, така че България да изпълни ангажиментите си по линия на мониторинга, отнасящ се за всички държави от ЕС.

Министър-председателят Борисов изрази увереност, че в рамките на Европейския съвет ще бъдат взети адекватни решения в отговор на процесите, които текат в Европа и света.

„Геостратегическото положение на България е такова, че сме изключително зависими от конфликтите, които са около нас. Отношенията между Азербайджан и Армения са много важни за този регион, настояваме незабавно да се прекрати огъня, тъй като поддържаме изключително приятелски отношения и с двете страни, много са ни важни за стокообмена“, заяви българският премиер.

Борисов изтъкна, че страната ни е категорично против участието на трети страни в конфликта.

Министър-председателят изрази надежда, че на базата на диалога и преговорите ще бъдат приети необходимите решения и за нормализиране на обстановката в Източното Средиземноморие. Премиерът отбеляза, че чрез дипломация могат да бъдат преодолени всички конфликти в близост до България.

„Затова считам, че Европейският съюз много правилно проведе консултации, благодаря и на Шарл Мишел, както и на Германското председателство с канцлера Меркел, за умиротворяване буквално на нашия регион“, посочи министър-председателят Борисов.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (4)

Треперещ глас на Дон Боресоне нещо много му трепереше гласецът. Май са му вдигнали мерника от ЕС. А дано, най- после да се отървем от този наглец и гьонсурат.
01.10.2020 17:45 / Отговор
Аут! Халюцинирай си.
01.10.2020 18:22
НАГЛИТЕ РУСОФИЛИ ПО-ДОБРЕ ДА ГЛЕДАТ КАКВО СТАВА С КРЕМЪЛСКАТА БАНДА НА ПУТИН. ТРЕПЕРЯТ, ЗАГРАДЕНИ СА ОТ ИЗТОК, ЗАПАД, СЕВЕР, ЮГ-МАРТ МЕСЕЦ КАПУТ!
01.10.2020 21:16
Гражданин Ххахахаххахаха явно доносите на другарката Йончева и швестера Радан са отишли в коша без дори да ги четат евро чиновниците. Горките сигурно 10 дена са сричали и напрягали плоските си мозъци за да съчинят тези боклуци и накрая никой не ги е чел. Жалкото им активно мероприятие претърпя неуспех-тъпи шестаци с голямо самочувствие.
03.10.2020 00:20 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети