Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов към министрите: Максимална мобилизация, твърдост, прозрачност и честност

Политика

Борисов към министрите: Максимална мобилизация, твърдост, прозрачност и честност

Борисов към министрите: Максимална мобилизация, твърдост, прозрачност и честност - Tribune.bg
Снимка:

„Виждате колко неща са свършени и колко много предизвикателства сме имали. Трябва да се съсредоточим и да си довършим програмата докрай. Другите са само на думи. Но ако погледнем назад във времето, няма сектор, няма министерство или сфера, в която да са били по-добри.“ Това каза премиерът Бойко Борисов, след като изслуша отчетите на вицепремиерите и министрите за 2019 година по сектори.

„Максимална мобилизация, твърдост, прозрачност. Обяснявайте на хората какво се прави, дори да има проблем или пропуски. Защо е дошъл проблемът и какво ще направим, за да го отстраним“, призова Борисов на извънредното заседание в Министерския съвет.

Проведохме успешни избори и няма съмнения в честността им, поредна година нямаме загубено европейско финансиране по програмите, отчете Томислав Дончев.

„На лице е икономически растеж, който връща младите хора у нас. През изминалата година над 16 000 българи са се завърнали“, заяви вицепремиерът Марияна Николова.

„Критики във военното дело ще има от онези, които не знаят дали сме в ЕС или Съветския съюз“, коментира вицепремиерът Красимир Каракачанов, който изтъкна успехите при модернизацията на армията, ръст на заплатите и увеличаване на броя на желаещите да бъдат военни.

Външният министър Екатерина Захариева отчете успехите, постигнати през годината от правителството. „Важно постижение е последният доклад на ЕК, който препоръча отпадането на механизма за сътрудничество и проверка. Има и заключение и доклад на ЕК, който оценява усилията на България за реформа в съдебната система“, коментира външният министър Екатерина Захариева.

Вътрешният министър Младен Маринов отчете намаляване на регистрациите за битова престъпност и все повече разкрити престъпления. За обучението на служителите на МВР пък били изградени повече полигони.

Системата е стабилна от гледна точка на кадровото обезпечаване, отчете Маринов. „Гордеем се постигнатите резултати в борбата с телефонните измами. Тази година са намалели с 50% спрямо миналата”, похвали се министърът.

5 550 000 лева са инвестирани през 2019 година в обновяване и изграждане на нова спортна инфраструктура в цялата страна, включително проектите, за които е отпуснато финансиране. За 2020 г. до момента са одобрени проекти за общо 715 000 лева. Това каза министърът на младежта и спорта Красен Кралев в рамките на отчета за постигнатото.

Финансовият министър Владислав Горанов отчете, че през годината продължава тенденцията на поддържане на фискална и рейтингова стабилност, можем да се похвалим с едно от най-ниските нива на контрабандата на цигари в ЕС, успяхме да убедим Световната банка да открие в София център за споделени услуги.

Транспортният министър Росен Желязков отчете, че са направени редица ключови проекти, които са важни за сектора, сред които е концесията на летище София.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети