Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Оценката на Moody's е голям удар по нашите опоненти

Политика

Борисов: Оценката на Moody's е голям удар по нашите опоненти

Снимка:

На тях им оставям компроматите и злобата. Ние имаме много работа, коментира министър-председателят

Премиерът Бойко Борисов направи инспекция на строителни обекти в събота.

„Стабилната перспектива на България отразява очакването на Moody's, че показателите за фискалната сила на страната ни ще останат устойчиви при неблагоприятен сценарий над средното за останалите държави в тази кредитна категория (Baa1). Според международната агенция България ще запази поддържаната повече от 20 години благоразумна фискална политика с балансиран бюджет на държавното управление. Всичко това не го казва правителството, а световните експерти от Moody's. Тази оценка е голям удар по нашите опоненти. На тях им оставям компроматите и злобата. Ние имаме много работа“, заяви министър-председателят пред финансовия министър Кирил Ананиев и зам.-регионалния Николай Нанков.

Борисов подчерта, че стартира бюджетната процедура. Освен мерките за подкрепа на заетостта като 60/40, детските надбавки и увеличените пенсии, в проекта на правителството акцент ще бъдат и малките населени места.

„С отпуснатите от правителството 300 000 лева в момента се строи ново крило към манастира „Света Троица“ на Кръстова гора, което да подслонява най-нуждаещите се поклонници. И тази година близо 25 хиляди вярващи дойдоха на тази свещена местност на Кръстовден. Изчакахме да мине празникът и стартирахме строителството“, съобщи Борисов.

 

Фейсбук/Бойко БорисовФейсбук/Бойко Борисов

Той инспектира и хода на строителните работи на няколко пътни отсечки.

„Жителите на Пловдивска и Смолянска област от десетилетия чакат да се направи пътят от с. Белица (община Лъки) до с. Загражден (община Баните). За мен е важна оценката на хората. Когато ги виждам как се радват, че след 40 години чакане ще има хубав път между с. Белица и с. Загражден - това ме мотивира да продължим с ударното строителство не само в Родопите, но и в цялата страна. Вече започна и ремонтът на пътя Югово - Лъки, по който се стига до Кръстова гора“, коментира той.

Новата отсечка ще спестява часове на шофьорите и по 40 км в посока при пътуване от Пловдив до Баните. Стойността на проекта е близо 8 млн. лв. Пътят никога не е бил асфалтиран. В момента се разчистват скали и се прави уширение на пътя. Като всяка планинска отсечка и тази ще бъде обезопасена с мантинели.

Догодина ще бъде изцяло готов пътят от Югово до Лъки, по който се стига до Кръстова гора. Отсечката е 31 км, като стойността на ремонта е над 45 млн. лв. с ДДС. Това е единствената пътна връзка на Община Лъки с Пловдив, по която ежедневно преминава тежкотоварен трафик. Ще бъде положен нов асфалт, ще се ремонтират съоръженията по трасето, ще се положи хоризонтална маркировка и ще се възстанови вертикалната сигнализация, съобщи Борисов.  


Коментари (7)

Супер! Експерт: Най-добрият кредитен рейтинг в историята на България!
10.10.2020 18:13 / Отговор
ФАКТИТЕ ГОВОРЯТ-ЛУМПЕНИТЕ НЕ МЪЛЧАТ!!!................... ЗАТОВА ЩЕ СИ ОСТАНАТ ВТОРО КАЧЕСТВО МАЙМУНИ-ЛУМПЕНА РАДЕВ, ЛУМПЕНА НИНОВА, ЛУМПЕНА МАНОЛОВА, ЛУМПЕН БОЙКИКЕВ, ЛУМПЕН ТРИФОНОВ, ЛУМПЕН ЦВЕТАНОВ......
СПИРАЙТЕ ТЕЗИ МАЙМУНСКИ ЗВУЦИ-ФИФА И УЕФА ЩЕ ВИ САНКЦИОНИРА ЖЕСТОКО!!!
10.10.2020 20:49
БРАВО ! Браво г-н Борисов ! УСПЕХИ и ПОБЕДИ на ГЕРБ и БОЙКО !
10.10.2020 22:18 / Отговор
Иво Ей сега москва ще се разплаче!Др.нинова, др.йончева, раданчо, бсп, да маджо, тримата глупаци от триото и останалите ще вдигнат кръвно след като толкова много се мъчиха да омаскарят Българи в Брюксел!
Браво на Б.Борисов!!!
11.10.2020 08:44 / Отговор
МНОГО РАБОТА КОЙ ЩЕ УБИВАТЕ СЛЕД РЕЙХАН ? :)
11.10.2020 10:30 / Отговор
Петар Костов Бойко това с пътищата е добре но най важната си грижа ти я забрави за народа да се грижиш ,ако човек е болен и няма пари да си купи лекарства и храна за какво му са тия магистрали.Огледай се добре в нашите съседни страни и направи справка и виж че ние сме последни по всички показатели ти трябва да се срамуваш от това а не да ходиш нагоре надолу и да говориш глупости затова ако имаш време вземи малко да коригира и някой твои груби грешки.А това дали си корумпиран ще си отговаряш пред закона.
11.10.2020 16:05 / Отговор
Хало А ако е здрав и има биснес, с който дава хляб на десетки или стотици за да живеят...дали не са нужни пътища...Хайде стига с тези популистки тези за болните и бедните хора. Дори да е болен човек , пътища ще са нужни за да дойде линейката по бързо.
11.10.2020 20:06

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още