Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Нено Димов остър към БСП: С фалшиви новини политика не се прави!

Политика

Нено Димов остър към БСП: С фалшиви новини политика не се прави!

Нено Димов остър към БСП: С фалшиви новини политика не се прави! - Tribune.bg
Снимка:

„Длъжен съм да кажа ясно на г-жа Нинова - с фалшиви новини политика не се прави.“ Това каза министърът на околната среда и водите Нено Димов, предаде БГНЕС.

„Днес станахме свидетели още веднъж, че Корнелия Нинова обича да се изказва неподготвена“, заяви Димов.

По-рано през деня Нинова съобщи, че БСП ще внесе вот на недоверие към правителството.

„За десетгодишното управление на Борисов в резултат на некомпетентна политика, безхаберие и кражби, близо половин милион българи в момента са оставени без достъп до питейна вода. Водната криза в Перник става и национална, защото и други области и градове са застрашени от този проблем“, заяви Нинова. Освен това тя си послужи с неистини по отношение на чистотата на въздуха.

„Трети сме в света по замърсен въздух, защото правителството на Бойко Борисов разрешава внос на боклуци от цял свят, които да се горят в България. Дишаме рак и пием отрова“, каза още Нинова.

Димов припомни на социалистите, че по времето на Орешарски и БСП, ОП „Околна среда“ била спряна и на практика всичките средства, които трябвало да бъдат използвани в сектор ВиК били замразени.

„В същия този период правителството на Орешарски и на БСП намираше за неудачно да инвестира от порядъка на 10-13 млн. годишно във ВиК - инфраструктура, докато след 2016 г. този обем пари от националните средства e повече от два пъти нагоре“, каза Димов.

Той посочи, че новото правителство на ГЕРБ успяло да спаси парите от първата оперативна програма и били реализирани практически почти всички водни цикли с изключение на един.

„Единственият областен град, който не успя да защити тогава проекта си при кмет на БСП беше Перник, така че когато г-жа Корнелия Нинова говори за Перник, нека да е наясно, че именно нейният кмет не успя да вкара града си в първия цикъл на проекти за ВиК“, каза той.

Това, което според него Нинова прави е продължение на една политика през фалшиви новини да се насажда страх.

„Говоря за това, което твърди, че пием в момента. Между другото си припомнете Таско Ерменков как хвърли софиянци в ужас за известно време с фалшива новина, касаеща яз. „Искър“. Това нещо продължава не само в сектора води, това продължава и в сектор въздух, защото очевидно това са теми, които касаят всеки един от нас и са теми, които могат да събудят страх, но не е редно лидер на политическа партия, която има претенции да разпространява фалшиви новини и да насажда страх“, заяви Димов.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети