Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов: Радев изчете какво ли не, но не и позиция за случая с Навални

Политика

Борисов: Радев изчете какво ли не, но не и позиция за случая с Навални

Борисов: Радев изчете какво ли не, но не и позиция за случая с Навални - Tribune.bg
Снимка:

Не чух позиция и по изгонените руски дипломати, коментира премиерът

Президентът Радев изчете какво ли не, но не и ясна позиция за задържането на Алексей Навални, съпругата му и опозиционни лидери. А нашата позиция, на евроатлантическата и демократическата общност, е да бъде освободен. Това коментира премиерът Бойко Борисов, който се запозна с работата в центъра в МОСВ за наблюдение в реално време на язовири, въздух, депа и заводи.

В събота при посещението си в Сливница Бойко Борисов заяви, че тишината и мълчанието на президента по темата „Навални” е оглушителна. И го призова да заяви какво мисли по въпроса. От своя страна Румен Радев отговори, че Борисов се правел на „радетел за демокрация“.

„Не чух позиция и по изгонените руски дипломати – общо над 6. Когато говори за Гебрев, със службите на Великобритания ние много работим по тази тема“, продължи Борисов коментара си по повод на думите на Радев, че Борисов не се трогнал по случая за отравянето на Емилиян Гебрев.

„Да, вътрешна работа, безспорно. Но защо каним наблюдатели от други страни, когато провеждаме изборите – за да бъдем абсолютно сигурни, че са честни, прозрачни и ясни. Така, че с нищо не съм го засегнал (Румен Радев – бел. ред.), за да отговаря така остро. Това е държавният ни глава, най-висшата инстанция, освен да каже позицията си – да или не, няма да му се карат толкова“, коментира премиерът.

Той припомни, че позицията на правителството е незабавно да бъдат освободени хората, които са задържани заради политическа дейност. И това не значи, че разваляме отношенията си с Руската федерация, заключи Борисов.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (20)

Оставка! Клета журналистика по централните медии. За тях няма протест в София пред руското посолство. Защото нито за Борисов, нито за Радев, които взаимно се надцакват с думи, а не с дела, е изгодно да няма подобна новина.
Не си спомням по-многоброен протест пред руското посолство. И хора от различни страни на протеста бяха там.
Защото както перестройката откри пътя за свалянето на Живков, така и процесите, които катализира Навални в Русия, ще се отразят благоприятно и на нас и ще доведа до свалянето на Борисов и шанс за смяна на модела. Защото българския и руския модел на държавна олигархия са свързани с пъпна връв. Корупцията е най-ефективния износ на Русия, с която пленява, разрушава, дестабилизира другите страни. У нас този модел при времето на Борисов разцъфтя. Радев също приема този модел, защото трябва да си сляп са истината Русия и нашата корупция, нашия корумпиран елит са взаимнообусловени. Основният канал за това са руските енергийни проекти.
24.01.2021 10:13 / Отговор
ОСТАВКА!........... НЕЗАБАВНО!.... ПРЕДСРОЧНИ ПРЕЗИДЕНТСКИ ИЗБОРИ................................... ДОКАТО Е ОЩЕ ТЕРИТОРИАЛНО ЦЯЛА МАЙКА БЪЛГАРИЯ.....
ТОЗИ КОРУМПИРАН РУСКИ ГЕНЕРАЛ-РАДЕВ:
- РАЗЕДИНИ БЪЛГАРИТЕ.....
-ПРОВОКИРА ГРАЖДАНСКА ВОЙНА...
-ФИГУРАНТ Е НА ЧЕРВЕНИТЕ БИЗНЕС-РЕЦИДИВИСТИ, КОИТО 30 Г. САМО ГРАБЯТ БЪЛГАРИТЕ, А НИЩО НЕ ПОСТРОИХА...
-КОМПРОМЕТИРА БОРБАТА С КОВИД 19-ОЩЕ ОТ ПЪРВИЯ ДЕН
24.01.2021 10:59
До "оставка" Опорките ги знаем ! Ще дойдат едни пари - около 30 000 000 000 ЕВРО от ЕС за България до 2027 г. Целта е да бъдат изхарчени от Радев , БСП и т.н. розово- зелено - червена "извънпарламентарна опозиция "! Защо никой не си задааде въпроса - ЗАЩО ПРОТЕСТИРАХА ТОЧНО ОТ 7 ЮЛИ , когато се разбра и за парите и за влизането в ИРМ 2 ?
24.01.2021 11:00
Не Не това Русия, с което пленява и дестабилизира другите страни е хибридната дезинформационна война. Горният трол е едно от видовете оръжията, с които се води.
Всяка страна и най-демократичната има някакви вътрешни проблеми и предпоставки за разделения в обществото. Корупция и липса на правосъдие като в България, социални неравенства, емигранти, расови противопоставяния и т.н. в други държави. Задачата на руските служби, подпомагани от местните им агенти и слуги, срещу обещания за власт и материални облаги, е да ги задълбочи, да направи пукнатините пропасти, да създаде атмосфера на противопоставяне и омраза в различни социални групи.
Епидемията е още един от факторите, които разтресоха и дестабилизираха държавите и затова чрез създаване и насърчаване на конспиративни теории и неверие във опасността, антиваксърски движения и протести срещу противоепидемичните ограничения кризата се засилва. Всичко това работи за интересите на Русия.
24.01.2021 11:10
Айдеее, Тролът /оставка/ пак се завъртя като Фатмашка уруспия! Много сте задобряли в изкривяването на истината, Бе! И след тази византийска плеяда, даде ли някакво мнение за Навални? Немците ли го "отровиха" с новичок, или той сам се е отровил! Прав е Путин, те го тровили , пък той отказал да мре! Не само с полиция трябваше да блокира летището, ами и армията трябваше да прати, смелият "исполин"!
24.01.2021 11:26
? Троловете на ГЕРБ защо не излезете на протест срещу ареста на Навалин пред руското посолство? Господарите от ГЕРБ ли ви забраняват? От "Демократична България" и "Правосъдие за всеки" само излязоха.
24.01.2021 11:46
Покажи всички
Позицията на Радев и на Нинова по въпроса за Навални и по всички въпроси, свързани с Путин се изчерпва с „аз знам, аз вярвам, че си прав, когато съгрешиш дори!”
24.01.2021 11:13 / Отговор
Говедото Борисов отклонява вниманието от проблемите на България.
24.01.2021 13:15 / Отговор
Хи, хи! По-изтъркано клише от "отклоняване от проблемите" НЯМА!
24.01.2021 15:22
позиция на истинска рускиня kasparov.ru
Двадцать третье января
Вероника Ермакова
1-2 minutes

Читаю в ленте, что никто не выйдет,

а кто пойдет - наивные вообще.

И что рождённый на брегах Невы дед -

не Цахес, а взаправдашний Кощей.

Что он опять всех нас переиграет,

ну а на Запад он хотел плевать...

Что нас посадят и перестреляют -

поэтому нет смысла рисковать.

Что помнят все про бутерброд ту фразу

(то есть с Навальным нам не пути).

Мороз, ковид - да мало ли отмазок

и аргументов, чтобы не идти.

Не все мы конформисты или трусы,

не все хотим назад в СССР,

в душе мы ни фига не беларусы -

но здесь пока и не КНДР?

Ещё же можно жить? Пускай с оглядкой,

но можно? Если не играть с огнём?

Я сыну объявляю: "Всё в порядке,

мы никуда сегодня не идём.

Ведь ни к чему протесты не приводят.

Давай из дома, где царит покой,

смотреть, как будущее вдаль уходит -

и на прощанье машет нам рукой".
24.01.2021 14:16 / Отговор
трогателно накрая ти се приплаква. Не им е лесно и на обикновените руснаци, всеки в 21 век заслужава да живее като свободен човек .
24.01.2021 14:26
БЪЛГАРИЯ Я ЧАКА СЪЩОТО............ АКО ЧЕРВЕНАТА МУТРА РУМЕН РАДЕВ СЕ ДОКОПА ДО ВЛАСТТА........
24.01.2021 18:07
Европа го спеши и квичи... Прочетено във в. СЕГА.....
„Европарламентът пита Гешев как са разследвани записите на Борисов .....
https://www.segabg.com/hot/category-bulgaria/evroparlamentut-pita-geshev-kak-sa-razsledvani-zapisite-na-borisov
Властите в София ще трябва да отговорят за плурализма на медиите и раздаването на гражданство срещу инвестиции
Има ли развитие по делото "Барселонагейт" и гласът на премиера Бойко Борисов ли се чува в записите, за които прокуратурата през декември отказа да образува разследване.
И за кюлчетата и за БарЦелона и за Мата Харите питат!!!!
Това са две от шестте теми, по които евродепутатите от групата в ЕП за наблюдение на демокрацията, върховенството на закона и основните права питат главния прокурор Иван Гешев.


Въпросите са публикувани на сайта на комисията ЛИБЕ на Европейския парламент, част от която е и подгрупата. ....“
24.01.2021 16:53 / Отговор
КЪСНО Е.... ЛИБЕ....... ЗА КИТКА............................................................................................................ ФАЛШИВИТЕ ЗАПИСИ НА ЧЕРВЕНИТЕ МЪРШИ НЕ ВЪЛНУВАТ БЪЛГАРИТЕ..
ЗА ДА СА ДОБРЕ - БЪЛГАРИТЕ ЗНАЯТ:ГЕРБ/СДС/ПАТРИОТИ МИСЛЯТ ЗА БЪЛГАРИЯ.....
24.01.2021 18:11
Какъв Борисов е навлязъл в Тролския мозък? Кажи си мнението за арестуването на Навални бе ,руска уруспийо! Какъв Европарламент се мъчиш да набуташ, пък и Гешев даже! Да си чул случайно,че нерегламентирани записи нямат никаква тежест в съда! Объркал си сайта, тука олигофрени като тебе ... няма!
24.01.2021 21:03
Покажи всички

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати