Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Нинова: Случаят с Навални е вътрешен проблем на Русия

Политика

Нинова: Случаят с Навални е вътрешен проблем на Русия

Нинова: Случаят с Навални е вътрешен проблем на Русия - Tribune.bg
Снимка:

Лидерът на БСП Корнелия Нинова също коментира казуса със задържането на руския опозиционен лидер Алексей Навални, съобщава БНР.

„Това е вътрешен проблем на Русия. На г-н Навални трябва да се гарантират правата и честен съдебен процес. От там нататък зависи от съдебната система в Русия“, заяви Нинова.

По-рано днес президентът Румен Радев отговори на призив, дошъл от премиера Бойко Борисов, да изрази мнение по казуса. Радев не коментира ареста на Нанални, а обвини Борисов, че се правел на „радетел за демокрация“.

Международният скандал предизвика незабавна реакция от страна на представители на ЕС и САЩ. Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел написа в Tуитър, че задържането на Навални е „неприемливо“. Върховният представител на Европейския съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел заяви, че „руските власти трябва да уважават правата на Алексей Навални и незабавно да го освободят, че политизирането на правосъдната система е недопустимо“.

Държавният секретар на САЩ Майк Помпео заяви, че страната осъжда ареста и с дълбока загриженост следи „последния опит за заглушаване на гласовете, критикуващи руското правителство“.

Протести срещу ареста на Алексей Навални дойдоха още от външното министерство на Франция, Полша, Чехия, Словакия, Италия и др. европейски държави.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (6)

Аз казвам , че отнова на фотото е ДЪРТА РАЗГОНЕНА КУЧКА! КАК СЕ НЕ НАЯДЕ , НАПИ И ........!
23.01.2021 17:31 / Отговор
Путинка бре ...
23.01.2021 19:25
СЛУЧАЯТ С РУМЕН РАДЕВ........ Е ВЪТРЕШЕН ПРОБЛЕМ НА БЪЛГАРСКИТЕ БОЛШЕВИКИ............
23.01.2021 18:10 / Отговор
Анастас #

СОЦ-ПРОСТАКЕСАТА Сланинова това е измътила през почивния ден.

Ама то за АнтиБългарска и АнтиДемократичня пропаганда - няма почивен ден за Мутресата Проста и Нахална.

(закачливо)
23.01.2021 18:12 / Отговор
кесо Абе, кой казва, че кака ви Курни била проста като цървул. Вижте само какви "остроумни" вицове разказва - че в Русия имало съдебна система от която зависела съдбата на Навални. Сигур руснаците шъ си умрат от смях като го чуят/ако преди това не ги довърши Вовата Бункера де/. Ей, голема "шегаджийка" това кака ви Курни шъ знаете.
23.01.2021 19:00 / Отговор
Някой разбра ли , какво отношението на Кака ви Курни към случая с Навални, или на Фигуранта Радев ? Аз не ! Целият свят видяха как Путин строи цялата полиция, за да арестува един, който въобще не се крие! И то защо, защото те го тровили ,пък той отказал да умре ! Устата иначе Корнелия, не забелязала нищо нередно! Комунистите са най-гнусната , продажна и раболепна мутация на човешката природа!
23.01.2021 19:33 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети