Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов се видя с Фон дер Лайен и Шойбле на конгреса на ХДС

Политика

Борисов се видя с Фон дер Лайен и Шойбле на конгреса на ХДС

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е в Хановер за 35-ия конгрес на Християндемократическия съюз(ХДС). В Хановер той проведе разговори с председателя на фондация „Конрад-Аденауер“ д-р Норберт Ламерт, както и с д-р Герхард Валерс, заместник-главен секретар и ръководител на Отдела за европейско и международно сътрудничество на фондацията.

„Запознах ги с актуалната политическа и икономическа ситуация в България и предстоящите предсрочни парламентарни избори. Обсъдихме предизвикателствата, които се очертават пред Европейския съюз на фона на войната в Украйна и енергийната криза, пред която са изправени страните-членки“, написа Борисов.

Пред тях той е подчертал значимостта на фондация „Конрад-Аденауер“ за развитие на демократичните ценности. „Изразих увереност, че проектите, които осъществява фондацията в България, спомагат за укрепване на демокрацията и затвърждаване на евроатлантизма у нас“, допълни Борисов.

Освен срещите с лидерите от ХДС и фондация „Конрад-Аденауер“ Борисов се видя и с председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. Лидерът на ГЕРБ имаше среща и с Волфган Шойбле, както и с Ханс-Герт Пьотеринг!

„България е в тежка икономическа и енергийна криза, но най-големият проблем в страната е разделението в обществото“, заяви Борисов по време на разговор с председателя на ХДС Фридрих Мерц.

Борисов го е запознал с антикризисната програма на ГЕРБ по сектори, която ще бъде представена следващата седмица и конкретните мерки в нея за преодоляване на високите цени на тока и газа.

Споделих на Мерц, че решението е стабилно управление, а не избори след избори, които водят до несигурност в живота на българските граждани. Само за последната година и половина страната ни е изправена пред четвърти по ред избори, а кризите се задълбочават, защото липсва правителство, което да поеме отговорност. Фридрих Мерц пожела успех на ГЕРБ-СДС на предстоящия вот“, допълни още Борисов.

С две легенди на Европа - Волфганг Шойбле и Ханс-Герт ПьотерингС две легенди на Европа - Волфганг Шойбле и Ханс-Герт Пьотеринг

С две легенди на Европа - Волфганг Шойбле и Ханс-Герт ПьотерингС две легенди на Европа - Волфганг Шойбле и Ханс-Герт Пьотеринг

Борисов с председателя на ХДС Фридрих МерцБорисов с председателя на ХДС Фридрих Мерц


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати