Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Борисов за Божков: Какво сме му взели? Просто хазартът стана държавен и приходите отиват за спорта

Политика

Борисов за Божков: Какво сме му взели? Просто хазартът стана държавен и приходите отиват за спорта

Борисов за Божков: Какво сме му взели? Просто хазартът стана държавен и приходите отиват за спорта - Tribune.bg
Снимка:

Премиерът опроверга обвиненията, че се разпорежда в спорта

"Пред мен Владислав Горанов никога не е твърдял, че не познава Васил Божков. Напротив - многократно се е виждал с него като представител на най-големия хазартен оператор", коментира пред "Сега" премиерът Бойко Борисов по повод интервюто на хазартния бос пред бТВ.

По повод обвиненията на Божков, че държавата му е отнела бизнеса, Борисов каза: "Какво сме му взели - завод ли сме му взели, предприятие ли? Просто хазартът стана държавен и приходите му отиват за спорта."

Премиерът категорично отхвърли внушенията, че ГЕРБ първо са наложили текстовете, позволили на хазарта да спестява данъци, а после са се отметнали.

"Законът знаете кой го писа през 2014 и 2015 г. Тогава хазартът изцяло беше пропуснат. Ние въведохме такси. Това, че комисията не е спазвала закона... Всички вече са обвиняеми", каза той. Борисов визира промените в закона за хазарта, направени през декември 2013 г., когато, случайно или не, депутатите пропускаха да впишат изгряващите моментни лотарии до тотото, лотото и бингото. Благодарение на това недоглеждане прословутите „талончета“ за търкане попадат в данъчна ваканция – 2014 г. се оказва нулева и моментните лотарии не плащат нито лев такса. По това време управлява кабинетът на Пламен Орешарски с мнозинство от БСП и ДПС.

Борисов опроверга обвиненията, че се разпорежда в спорта. "Какво се меся? На никого не се меся. Всичко, което правя, е след искане за подкрепа на фенклубове. От кой ли не получавам такива искания, включително и от "Левски". Всичко се случва пред очите на обществото, никога не съм го крил", бе категоричен той.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети