Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. БСП още не са готови с премиер, но няма да се съгласят на Слави Трифонов

Политика

БСП още не са готови с премиер, но няма да се съгласят на Слави Трифонов

БСП още не са готови с премиер, но няма да се съгласят на Слави Трифонов - Tribune.bg
Снимка:

В момента БСП няма предложение за министър-председател. Такова трябвало да бъде утвърдено от Националния съвет на партията. Практиката в историята назад обаче показвала, че председателят на най-голямата парламентарна група е фаворит за този пост. Това заяви председателят на Националния предизборен щаб на БСП Георги Свиленски пред Нова ТВ.

„Имаме над 90 души гражданска квота и коалиционни партньори. Това показва едно отваряне на партията и на коалицията към обществото и общественото мнение. В листите имаме известни професионалисти от науката, изкуството, иновациите и медицината”, добави за листите той.

Относно коалиция за управление със Слави Трифонов Свиленски каза: „Коалиция върху какво? Ако Слави Трифонов, партията му и представителите му са за това да не се краде в държавата, да не се опорочават обществени поръчки, болниците да не са търговски дружества и др., ако тези неща се приемат от партията на Трифонов или тази на Мая Манолова - са добре дошли на масата за преговорите”, обясни Свиленски.

Иначе социалистът счита за невъзможно Слави Трифонов да е министър-председател.

„Все пак трябва да има малко разум. Ако партията на Трифонов спечели изборите, може да претендира, но не виждам сега такава тенденция“, заяви той.

Депутатът от БСП посочи, че невъзможният партньор е този, който иска да продължи същото управление за държавата.

„Невъзможен партньор е партия ГЕРБ. Тази, която е олицетворение на този порочен модел”, категоричен беше Свиленски.

Той посочи, че БСП е оставила решението за подкрепа на Румен Радев за втори мандат, защото на 4 април първо имало парламентарни избори.

„Разбира се, г-н Радев получава нашата подкрепа в политиките и действията, които провежда като президент”, заключи Свиленски.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (4)

Трифонов не става за премиер. Той си купи диплома за висше образование. България има нужда от юрист- икономист за премиер, а не чалгаджия. Този е невъзпитан и грубиян дори към колегите си.
24.02.2021 13:19 / Отговор
Мика зайкова ще е премиер На 80 години е и няма да управлява от джипка.
27.02.2021 09:35
Винаги ще има заблуден електорат Който си пилее гласовете по безнадеждни партии,като на Яне Янев ,Бареков,царя,Слави , Витков и много други,Мая и т.н.
27.02.2021 09:45 / Отговор
Нинолай Само, че единствения, ви шанс е СЛАВИ, защото и икономист и пожарникар, ни управляваха, на 23 години съм и искам живот в българия, искам сигурност, искам семейството, ми да е спокойно, че има покрив над главата, че бизнесът ни, няма да е пренебрегнат, закрит присвоен итн Мислете хора мислете !!!!
27.02.2021 19:09 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети