Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Буруджиева: Нинова постави под риск професията „политолог“. Виждате ли нещо социално в действията ѝ?

Политика

Буруджиева: Нинова постави под риск професията „политолог“. Виждате ли нещо социално в действията ѝ?

Буруджиева: Нинова постави под риск професията политолог. Виждате ли нещо социално в действията ѝ? - Tribune.bg
Снимка:

„Под риск е упражняването на една професия. В медиите ние сме в качеството си на анализатори, политолози, социолози. Ние не сме в качеството на приятели, съседи, роднини. Самите политици също са публични личности. И не само Европейският съд за правата на човека, но имаме решение и на българските Конституционен и Върховен съд, които дават своето тълкувание за разликата между личността – в случая Корнелия Нинова, политолога Татяна Буруджиева и политическия лидер на една партия.“ Така политологът Татяна Буруджиева коментира делото, което лидерът на БСП Корнелия Нинова заведе срещу нея за две интервюта.

Татяна Буруджиева е със запорирани сметки. Спрян е дори достъпът ѝ до университетската заплата, която получава. Причината за това е искът на Нинова.

На въпрос дали не смята, че някаква неприязън в БСП да е причина за делата, Буруджиева отговори: “Нищо чудно. Там се изтъква притеснението за влиянието ми и реакциите на хората от БСП. Самото завеждане на делото преди изборите… Можеше да бъде заведено още септември месец миналата година. Доста време е трябвало на подаващия иска да установи, че се чувства зле от тези интервюта.“

„За първи път се сблъскваме с няколко проблема. Използването на закона, на една практика, от страна на един политик, лидер на лява партия, ако виждате нещо социално и ляво в това да лишаваш хората, съвсем съзнателно… Нинова е и юрист, тя познава законите. Това е първият политик в България, който завежда дело и се ползва от този инструмент- запорирането“, коментира политологът.

„Вторият проблем, представете си, че сте млад колега, ние си дадохме сметка, че работим в риск. Ако сте млад човек, с деца, имате кредит за жилище, вие не може да го обслужите с тази ситуация“, допълни тя.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (3)

Това е СВОБОДА НА СЛОВОТО по БОЛШЕВИШКИ ! Освен срещу Буруджиева и Андролова да не забравяме , че има и дело срещу проф. Румен Петков - директор на "червения сайт " Поглед инфо ! И сигурно още към други знайни и незнайни хора от гилдията ! А и др. Румен Радев също има претенции към медиите !
24.02.2021 10:50 / Отговор
Днес претенции към медиите.. След изборите към българите, които не са комунисти.. Българи, пазете се!....
24.02.2021 11:18
кесо Вярно е, че кака ви Курни Параноята поставя в риск политолози, анализатори, журналисти но като знаем нейния "размах", както вървят нещата тя ще постави в риск цялата държава и българският евроатлантически избор. Особено като знаем на какво са способни "скъпите другари" когато им изпадне властта. А кака ви Курни в това отношение, като жената с най-яките топки и познотите ни болни амбиции, в никакъв случай не бе искала да остане по-назад от Виденов и сигур вече мечтае как да бие неговия "впечатлаващ рекорд", още повече, до нея е капацитетът по фалиране на държави проф. Румен Гечев.
Та рисковете за политолози, журналисти, коментатори са най-малката грижа на държавата. Те са само за "загрявка" на кака ви Курни до изборите.
24.02.2021 13:41 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати