Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. БСП се надява на трети мандат, за да съставят правителство без коалиция

Политика

БСП се надява на трети мандат, за да съставят правителство без коалиция

БСП се надява на трети мандат, за да съставят правителство без коалиция - Tribune.bg
Снимка:

Днес нямаме никакви драми в партията, заяви още Румен Гечев

БСП отписаха първия и втория мандат и вече се прицелиха в третия, за да успеят да направят правителство. Според социалиста Румен Гечев най-голям шанс за създаване на кабинет има правителство, което е равно отдалечено от партиите, които са в парламента.  

Нинова виждала Конституцията на Румен Радев? (ОБНОВЕНА)

По думите му ГЕРБ са в изолация, ПП не искат да управляват и шансът отива в третата партия, като най-голям част той вижда Радев да връчи мандата на БСП, за да може социалистите да направят опит за съставяне на правителство.   

Гечев обаче прогнозира, че няма как да бъде направена коалиция.

Скандал в БСП: Пет души не са допуснати да гласуват на пленума

„Нямаме никакви драми в БСП днес. Вчера след обяд имаше драма. БСП е единствената партия в България, в която лидерът се избира с пряк избор. Всички решения, които взима партията, ги взима от националните органи, разписани в устава. След гласуване беше решено, че на 11 и 12 февруари ще има Конгрес на БСП, където ще бъдат дискутирани всички проблеми и ще бъдат взети решения", каза Гечев.

„Странно е изключен от БСП да е в Националния съвет и да взима решения." Така Румен Гечев коментира решението на Контролната комисия на левицата Добрев и Паргов да не участват на НС на БСП. Допълни, че това са действия в съответствие с устава.

Нинова няма да подава оставка: Лош резултат, но не драматизираме

Припомняме, че БСП начело с Корнелия Нинова получи най-ниския си резултат на избори и взе едва 9%. Въпреки това от ръководството на партията, както и предизборния щаб обявиха категорично, че няма да подават оставки. 


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати