Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. За Валери Симеонов е бягство от отговорност „ДПС да не се яви на консултации за партийните субсидии“

Политика

За Валери Симеонов е бягство от отговорност „ДПС да не се яви на консултации за партийните субсидии“

За Валери Симеонов е бягство от отговорност ДПС да не се яви на консултации за партийните субсидии - Tribune.bg
Снимка:

Лидерът на НФСБ настоява всяка партия да е достатъчно сериозно представена при обсъжданията

Моника Гаджанова

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов определи отказа на ДПС да участва в консултациите за размера на партийните субсидии като бягство от отговорност. За позицията на Движението, че няма какво да говори с националисти, Симеонов беше лаконичен: „Избягване на поемане на отговорност за решение по този въпрос.

Относно доводите на ДПС, че времето за предложения между първо и второ четене на законопроекта за актуализация на държавния бюджет е изтекло, Симеонов контрира, че има и други политически ходове.

„Всичко е възможно. Може да има редакционна поправка, може да бъде отхвърлено предложението на кабинета, може да бъде прието, може да не изчакаме ръководството на парламентарната група на ГЕРБ, защото тук става въпрос за политически договорки, а не парламентарни. С други думи, както може да почакаме г-жа Дариткова да се върне, така може да поискаме г-н Борисов да дойде още днес или утре. Ще поискаме ГЕРБ да бъде представен достатъчно отговорно и сигурно“, уточни Симеонов.

Темата за предстоящите консултации и връщането на партийните субсидии, обаче не трябвало да бъде атрактивно и енергично представяна от медиите, защото нямало нищо ново, допълни той.

„Много повече пари са давани за други неща, но някак си те не се коментират. Не виждам смисъл от поддържането на неистов интерес към тази тема. Поели сме ангажимента до края на юли да излезем с решение, за да мине през Народното събрание. Мисля, че ще си спазим ангажимента, стига да има съгласие и от останалите политически сили, но това ще стане“, заяви лидерът на НФСБ.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети