Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Делян Пеевски: 1 лев субсидия е фалит за партиите, който го иска, да го прави

Политика

Делян Пеевски: 1 лев субсидия е фалит за партиите, който го иска, да го прави

Делян Пеевски: 1 лев субсидия е фалит за партиите, който го иска, да го прави - Tribune.bg
Снимка:

ДПС обяви предложението за популизъм, призоваха за 0 лв. на глас

Народното събрание ще обсъжда днес размера на партийните субсидии. По този повод от ДПС коментираха пред медиите, че това, което се предлага е популизъм.

„Хубаво е да се изясни какво правят партиите после. За нас това значи фалит на партиите при 1 лв. субсидия. Затова е нормално, ако ще се променя модела на финансирането, да бъде нула лева и отворено финансиране американски тип от явни и прозрачни донори. Ако не сменим модела на финансирането, всичко ще е на олигарсите“, заяви депутатът от Движението Делян Пеевски.

Според него, ако не се смени модела на финансиране, всичко в комуникациите ще се срути.

„Разберете, един лев е фалит на партиите, който го иска, да го прави“, допълни Пеевски.

Заместник-председателят на парламентарната група на ДПС Йордан Цонев посочи, че днес започват консултациите на ДПС с фармацевтичния бизнес относно намаляването на ДДС.

„Няма да направим предложение, ако няма гаранции, че ще паднат цените. Затова са консултациите“, предупреди Цонев. Утре от 10 ч. Движението ще проведе консултации и с производителите на хляб и брашно.

„За ДДС-то първо консултации, ако има гаранции, че ще паднат цените за потребителите, го искаме, ако няма – за кой го правим?  За производителите? Няма смисъл това нещо. Радваме се, че управляващите ни чуха за детските градини, това ще се случи. Искаме безплатни детски градини и финансиране на нови детски градини. Чуха ни за ДДС-то на книгите, оттам нататък продължаваме с хляба и лекарствата, ако ще има резултат за гражданите. Ние единствено от това се интересуваме“, обобщи депутатът Делян Пеевски.

Моника Гаджанова


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети