Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Делян Пеевски: 1 лев субсидия е фалит за партиите, който го иска, да го прави

Политика

Делян Пеевски: 1 лев субсидия е фалит за партиите, който го иска, да го прави

Снимка:

ДПС обяви предложението за популизъм, призоваха за 0 лв. на глас

Народното събрание ще обсъжда днес размера на партийните субсидии. По този повод от ДПС коментираха пред медиите, че това, което се предлага е популизъм.

„Хубаво е да се изясни какво правят партиите после. За нас това значи фалит на партиите при 1 лв. субсидия. Затова е нормално, ако ще се променя модела на финансирането, да бъде нула лева и отворено финансиране американски тип от явни и прозрачни донори. Ако не сменим модела на финансирането, всичко ще е на олигарсите“, заяви депутатът от Движението Делян Пеевски.

Според него, ако не се смени модела на финансиране, всичко в комуникациите ще се срути.

„Разберете, един лев е фалит на партиите, който го иска, да го прави“, допълни Пеевски.

Заместник-председателят на парламентарната група на ДПС Йордан Цонев посочи, че днес започват консултациите на ДПС с фармацевтичния бизнес относно намаляването на ДДС.

„Няма да направим предложение, ако няма гаранции, че ще паднат цените. Затова са консултациите“, предупреди Цонев. Утре от 10 ч. Движението ще проведе консултации и с производителите на хляб и брашно.

„За ДДС-то първо консултации, ако има гаранции, че ще паднат цените за потребителите, го искаме, ако няма – за кой го правим?  За производителите? Няма смисъл това нещо. Радваме се, че управляващите ни чуха за детските градини, това ще се случи. Искаме безплатни детски градини и финансиране на нови детски градини. Чуха ни за ДДС-то на книгите, оттам нататък продължаваме с хляба и лекарствата, ако ще има резултат за гражданите. Ние единствено от това се интересуваме“, обобщи депутатът Делян Пеевски.

Моника Гаджанова  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още